Mercedes-Benz Türk`ten Özbekistan`a 200 Conecto

Özbekistan Taşkent Kamu Taşımacılık Kurumu ile Daimler Otobüs Grubu arasında 200 adet Mercedes-Benz Conecto satışı için anlaşma imzalandı. Mercedes-Benz Türk`ün Hoşdere Otobüs Fabrikası`nda üretilen Mercedes-Benz Conecto modeli otobüsler aynı zamanda Özbekistan`ın ilk Euro 4 motorlu otobüsleri olma özelliğini taşıyor. Özbekistan`a son olarak geçen yıl 200 adet Mercedes- Benz Conecto teslim eden Mercedes- Benz Türk, yeni anlaşma kapsamındaki 200 adet otobüsü Temmuz ayından itibaren partiler halinde teslim edecek.

Müşterilerin istediği renkte traktör

Hattat marka traktörlerde artık müşteriler istedikleri renkleri seçebiliyor. Takım renklerinde üretilen traktörlerin tanıtımında konuşan Hattat Tarım Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat, `Türk markası olarak her renk traktör üreten tek firmayız. Müşterilerimize artık standart rengin yanında istediği renk traktörü seçme imkanı veriyoruz` dedi.

New Holland`dan acil durum sigortası

New Holland, Mapfre Genel Yaşam Sigorta ile yaptığı işbirliğiyle 1 Temmuz 2010 tarihine kadar New Holland marka traktör ve biçerdöver alan çiftçilere ve ailelerine `Nazar Acil Durumlar Sigortası` hediye ediyor. Bir yıl süre ile geçerli olacak olan bu sigortayla çiftçiler ve aileleri oluşabilecek acil durum ve buna bağlı hastalıklarda ücretsiz tedavi olabilecekler.

Castrol`ün simülatörüyle daha ekonomik filolar

Castrol tarafından filolar için geliştirilen Ekonomik ve Emniyetli Sürüş Simülatörü eğitimini alan sürücüler, eğitim almayan sürücülere göre, aynı mesafede yüzde 9.7 oranında daha az yakıt harcayarak, kriz şartlarında filoya önemli bir kazanç sağlıyor. Orta Doğu Teknik Üniversitesi`nin desteğiyle, 180 sürücü üzerinde yapılan araştırmada, Castrol simülatöründe eğitim gördükten sonra sürücülerin yakıt ekonomisine yüzde 9.7 oranında katkı sağladıkları kanıtlandı. Bu da, yılda 100 bin km yol yapan bir araç için 5 bin dolardan fazla tasarruf anlamına geliyor.