Yeni Citroen C3

Görünüşe göre tam panoramik cam tavan söylentileri asılsızmış. “Zenith” ön cam gerçekten önde oturanların başlarının üzerine kadar uzanıyor, ama B sütununda son buluyor. Şirket araca binenlerin Zenith ön camı çok rahat bulacaklarına inanıyor, zira progresif cam, göz kamaştırıcı ışınların kabinin dışında kalmasına yardımcı oluyor. Citroen cam yüzeyin genişlemesi nedeniyle otomobilin yol gürültüsünün artmamasını garantilemek için çok uğraştığını söylüyor. Ön camın üst ucundaki ince krom şerit petek ızgaranın çevresinde ve yan aynalarda, kapı kollarında, kapı panellerinde ve bagajda görülebilen krom çizgilere uyuyor.

Aracın ön tarafı olduğu gibi yeniden tasarlanmış ve entegre sis farları içeren daha sportif bir ön tampona kavuşmuş. Güzel tasarlanmış olan yeni arka far kümesi mevcut C3 modeline göre daha hoş duruyor. Bütün arka tamponun otomobilin dışıyla aynı renge mi boyanacağı, yoksa alt kısmın bütün araçlarda siyah renkte mi kalacağı belirtilmedi.

Yeni C3 3.94 metrelik uzunluğuyla mevcut modelden yaklaşık 12 cm daha uzun. Yeni C3’ün genişliği de 5 cm civarı artarak 1.71 metreye ulaşmış. Dönüş çapı 10.2 metre gibi dar bir değere sahip, bu da mevcut modele göre bir gelişme.