Audi A3`ün tercihi Goodyear

Goodyear Şirketi, en ileri malzeme ve üretim tekniklerini kullanarak geliştirdiği Goodyear EfficientGrip lastiğini üretti. Audi yeni A3 modellerinde; hem yuvarlanma direnci, hem ıslak ve kuru zemin frenleme performansları bakımından başarılı sonuçlar elde eden Goodyear EfficientGrip lastiklerini orijinal ekipman olarak seçti.

Goodyear`ın kendi bünyesinde gerçekleştirdiği kapsamlı testler dışında, bağımsız Alman test kuruluşu TÜV SÜD Automotive; Goodyear EfficientGrip`i test ederek, rakiplerine göre yılda 30,6 litre daha fazla yakıt tasarrufu sağladığını onayladı.

Ülke ve sektör ayırmaksızın, tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik daralma sebebiyle, her alanda tasarruf edilmesi gereken bir zamanda olduğumuzu belirten Goodyear Pazarlama Direktörü Alper Yüksel, `Yeni Goodyear EfficientGrip lastiğimiz, uluslararası lider otomotiv firmaları tarafından da orijinal ekipman olarak tercih edilmektedir. Megane 3 modeli için Renault ve E-Sınıfı araçları için Mercedes gibi önde gelen otomotiv şirketlerinin ardından, Audi`nin de yeni A3 modellerinde orijinal ekipman olarak EfficientGrip`i seçmesi, lastiğimizin üstün teknolojisinin, otomotiv üreticileri tarafından onaylanmasının önemli bir göstergesidir` dedi.

Goodyear EfficientGrip`in daha fazla yakıt tasarrufu, daha az harcama ve daha temiz bir çevre hedefleri doğrultusunda geliştirildiğini vurgulayan Yüksel, `Goodyear`ın yeni Yakıt Tasarrufu Teknolojisi ile geliştirilen Goodyear EfficientGrip lastikleri; çok düşük yuvarlanma direnci ve daha fazla kilometre performansı sunuyor.

Yakıt tasarrufu ve düşük karbondioksit salınımı hedeflendiğinde en temel performans göstergesi, düşük yuvarlanma direncidir. Goodyear EfficientGrip, sahip olduğu düşük yuvarlanma direnci sayesinde, önde gelen rakiplerine göre yılda 30,6 litre yakıt tasarrufu sağlar. Diğer bir deyişle; aynı miktar yakıtla, yılda 385 km daha fazla yol alınabilir` şeklinde konuştu.

Goodyear EfficientGrip`in ıslak zemin performansına da değinen Yüksel, `Yaptığımız araştırmalar, tüketicilerin yüzde 76`sının lastik üreticilerinden güvenli lastikler istediklerini, özellikle ıslak zemin frenleme performansına dikkat ettiklerini göstermiştir. Yakıt miktarını azaltan ve yakıt tasarrufu sağlayan Goodyear EfficientGrip, performansından ödün vermez.

Mühendislerimiz tarafından Lüksemburg`daki Teknoloji Merkezi`nde gerçekleştirilen testler, EfficientGrip`in ıslak zeminde yüzde 3 daha kısa

frenleme mesafesine ve yüzde 3 daha iyi yol tutuşuna sahip olduğunu kanıtlamıştır` dedi.