Peugeot RCZ gün sayıyor

Sportif RCZ, Peugeot’nun adında rakam kullanmadığı ilk seri üretim modeli olacak.

Eylül ayında yapılacak Frankfurt Fuarı' nda tanıtılması beklenen Peugeot'un sportif coupe modeli RCZ'nin ilk fotoğrafları yayınlandı.

2+2 oturma düzenine sahip olan Peugeot RCZ'nin ilk fotoğrafları ne yazık ki sportif coupe otomobilin tamamını kapsamıyor ama eldeki fotoğraflar 2007'de Frankfurt'ta sergilenen 308 RCZ ile seri üretim modelinin neredeyse birbirinin aynı olduğunu söyleyebilmemiz için yeterli. Bunun en büyük ispatı ise çift boğumlu arka cam tasarımı ve tavan paneli diyebiliriz.

RCZ'nin diğer Peugeot modellerinden farkı ise Fransız üreticinin adında 'sıfır' veya 'çift sıfır' kullanmadığı ilk aracı olması. Her ne kadar konsept versiyonda 308 ön adı kullanılmış olsa da Peugeot seri üretim modelinde bundan vazgeçmiş.



İşte Peugeot RCZ / Foto-Galeri



2010 baharında seri üretime geçecek olan RCZ'nin motor seçenekleri hakkındaki bilgiler hala tam net olmamasına rağmen BMW ve PSA Grubu tarafından yeniden geliştirilen 218 HP'lik çift turbo kanallı 1.6lt dört silindirli motorun bu otomobilde de kullanılması bekleniyor. Diğer taraftan Peugeot'un kısa bir süre önce 407 Coupe'de kullandığı 163 HP güç ve 340 Nm tork üreten 2.0 lt dizel motorunun da RCZ'de görev yapma ihtimali bir hayli yüksek.