Tersine dünya!

Formula 1`de 2009 sezonu hafta sonu Almanya GP`si ile devam edecek. Son Almanya GP`sini hatırlayın. O gün en sondaki dört ismin bir sene sonra zirve için yarışacağını söyleyene herhalde ya `Aklını kaçırmış` ya da `Bu işi hiç bilmiyor` denilirdi. Bu sezonun lideri Jenson Button, geçen yıl Almanya`da finiş görenler arasında son sırada. İkinci Barrichello, dördüncü Webber ve sekizinci Glock ise finişi göremeyen üç isim.

Ağustos böceği ile karıncanın hikayesi mi desek? Çalışanlar ve çalışmayanlar...

Ferrari, Almanya`nın kendileri için .`Ya devam ya da tamam yarışı` olacağını deklare ediyor. Koskaca bir sezonu `Son yıllarda alınan başarılar nasıl olsa devam eder` düşüncesi ile kaybediyorlar. Otomotiv dünyası kriz ortamında dahi olsa kendini yenilemenin zorunlu olduğu bir sektör. Tüm markalar her yıl araçlarına küçük de olsa yenilemeler ya da modelin yeni versiyonlarını çıkararak hazırlarken yan gelip yatmak aslında bir yarışı kaybetmekten daha acı durumlar meydana getiriyor. Çünkü yarış dünyasındaki rekabet otomotiv sektörünün 3-4 kat fazlası. Ferrari, Renault, Mercedes gibi takımlar `Biz büyüğüz. Adlarımız yeter` düşüncesi sonrası kabus gibi bir 2009 geçiriyorlar. Geçen yılın dünya şampiyonu Hamilton, son iki yarışın sıralama turlarında ilk turu geçemeyerek herkesi şaşırtıyor. Özetle, geçen yıla göre evin altı üstüne gelmiş durumda.

BUTTON RÖVANŞ PEŞİNDE AMA...

2009, geçtiğimiz yıllarda isimleri bir-iki yarış dışında duyulmayan Button ve Vettel hegemonyasında geçiyor. Bu yılın iki favorisinden Button`ın evindeki (Silverstone) son yarışı en önemli rakibi Vettel kazanmıştı. Bu sefer Vettel`in evi Almanya`da Button rövanş peşinde. Araçlara ve piste baktığımızda; Vettel yarışa birinci sıradan başlarsa kesinlikle birinci bitirir. Bu pistte Avustralyalı Webber ilginç işler çıkarabilir; hatta podyumun en üstünde yer alabilir. Çünkü Red-Bull`lar için bu pist çok ideal. Brawn GP`ler hızlı pistlerde Red-Bull kadar iyi değiller. Sıralamada ilk ikide olamazlarsa işleri çok zor.