Yüzen beach` Alfa Nero altı gün Marmaris koylarını gezecek

Hollanda`da imal edilerek, 2 yıl önce suya indirilen mega lüks yatın konuklarının önceki hafta Bodrum`da dillere destan bir düğünle evlenen İranlı bürokrat Hüseyin Safavi`nin oğlu Mehdi ve doktor eşi Gohar Homayounpour olduğu öne sürüldü.

Alfa Nero`Dünyanın En Büyük 100 Yatı` (World 100 Largest Yacht) sıralamasının 2008`de yayınlanan listesinde 30`uncu sırada yer alıyor. Değeri 150 milyon dolar olan yatı üreten Hollandalı Oceanco firması, internet sitesinde yayınladığı tanıtımda yatı firmalarının gücünü ispatlamak için örnek gösteriyor.

28 kişilik

Arka güvertesinde 7 x 3.5 metrelik bir havuz ve üst güvertesinde bir jakuzi bulunduran yat bu özelliğiyle yüzen beach (plaj) olarak anılıyor. Hidrolik kaldıraçlar üzerine oturtulan havuzun tabanı istendiğinde güverteyle aynı seviyeye getiriliyor ve böylece dans, hatta helikopter pisti olarak kullanılabiliyor. Ayrıca arka güverteden denize zahmetsizce inmek mümkün. Dekorasyonu üstlenen ünlü iç mimar Alberto Pinto, yatın adı sır gibi saklanan ancak Amerikalı olduğu bilinen sahibinin isteklerini göz önünde bulundurarak, ahşap, deri, lüks kumaşlar ve metallerden oluşan bir kombinasyon tercih etmiş. Yatın içinde süper lüks 1 özel kamera, 2 adet VIP süit ile 3 misafir kamarası bulunuyor. Süper lüks kamaranın içinde ise bir ofis, soyunma odası, sauna, biri terasında olmak üzere 2 jakuzi var. Aynı anda 12 misafirin ağırlanabildiği yatta, mürettebatla birlikte 28 kişi yolculuk edebiliyor.

Teknik özellikleri

Uzunluk: 82 metre

En: 14.20 metre

Maksimum hız: 20 deniz mili

Motor: 2x4,680hp/3, 492kW MTU dizel

Yakıt kapasitesi: 294 bin litre

Su kapasitesi: 150 bin litre

Malzeme: Çelik gövdeye alüminyum güverte

Dış mimari: Nuvolari& Lenard