Ferrari 599 GTB Fiorano HGTE

Ferrari 599 GTB Fiorano piyasaya çıktığı ilk zamanlarda performans bakımından, bugün hala yeni spor otomobil geliştirmede "benchmark" olan yeni bir standart oluşturmuştu. Şimdi Ferrari, modeli daha sportif ve yol tutuşu daha da iyi yapan yeni Ferrari 599 GTB Fiorano HGTE (Handling Gran Turismo Evoluzione) paketini satışa sunuyor.

Paket daha sert yaylar ve bir arka viraj demiri, ayrıca otomobilin sportif ayarlarına yönelik olarak "magnetorheological" amortisörler için yeni ayarlama seçenekleri içeren modifiye edilmiş bir aksama sahip. Sürüş yüksekliği de düşürülmüş, böylece aracın ağırlık merkezi aşağı çekilmiş. Bütün bu yapılanlar, yeni aksamla bir araya gelerek gövde kontrolünün artmasına yardımcı oluyor. Paket aynı zamanda özel olarak iyileştirilmiş, daha da iyi tutuş sağlayan bileşene sahip lastiklere sahip.

Otomobilin elektronik devreleri sürücünün komutlarına daha hızlı bir tepki verilmesini sağlayacak şekilde geliştirilmiş. F1 vites kutusunun vites değişimleri artık "yüksek performans" ayarında daha da hızlı, yeni bir motor yazılımı sayesinde gaz pedalının tepkisi de gelişmiş.