60 bin liralık yerli Ferrari`ye yurt dışından 9 sipariş

Türkiye`deki bir fuarda bakmak ve binmek istediği Ferrari`ye dokunmasına dahi izin verilmemesine içerleyerek ilk yerli spor otomobil `ETOX`u yapan araba dekorasyon şirketi ERTEX`in sahibi Ercan Malkoç, 2. `ETOX`u da yollara çıkardı.

Türk tasarımcılarla çalışarak sipariş üzerine ürettiği motor ve elektrik aksamı yurt dışından alınan, diğer parçaları Türk mühendisler tarafından tasarlanan `ETOX`, tasarımıyla Ferrari ve Lamborghini`ye rakip olmayı hedefliyor.

ERTEX Halkla İlişkiler Müdürü Eda Turan, iki kapılı, dört kişilik spor aracın, Türk ailesinin ihtiyaçları düşünülerek tasarlandığını belirterek, `Geniş bir bagaja sahip olan aracımızda, 125 beygir gücünde ve 1500 cc hacminde dizel bir motor var.

Tercihe göre motor hacimleri de yükseltilebilecek` dedi. ETOX`u seri üretmek için gerekli izne sahip olduklarını ve yılda 500 adete kadar araç üretebileceklerini ifade eden Turan, şunları kaydetti:

`Daha çok kişiye özel araçlar üreteceğiz. Talebe göre, üretim yapmaya hazırız. Şu anda Türkiye`den beklediğimiz ilgiyi göremiyoruz ama yurtdışından özellikle Almanya`dan ve Hollanda`dan siparişler alıyoruz. Şu anda 9 tane siparişimiz var. Önce bunları hayata geçirmek istiyoruz.`

ETOX`un fiyatının 60 bin TL olduğunu vurgulayan Turan, `Bu araçta bizim hedefimiz, çok ekonomik fiyatlara Ferrari ve Lamborghini konseptinde bir araç üretmek` dedi. Yedek parça ve diğer teknik hizmet noktasında alıcıya her türlü güvence verildiğini belirten Turan, `Aracın herhangi bir teknik yardıma ihtiyacı olması durumda 24 saatte ulaşma sözünü veriyoruz. Ayrıca altyapı ve fabrika çalışmalarımızı da hızlandırdık` diye konuştu.

Turan, ETOX`un 1 tasarımcı, 2 mühendis, 1 uçak mühendisi ve ERTEX Genel Müdürü Ercan Malkoç`un da içinde yer aldığı, 24 kişilik teknik bir kadroyla tamamlandığını söyledi. Şu anda 15-20 günde bir araç üretme kapasitesine sahip olduklara işaret eden Turan, `ETOX projesi, hevesle başlayan ama ideale kavuşan bir projedir` şeklinde konuştu.