Peugeot 308 RCZ geliyor

Peugeot tarafından ticarileştirilmesine karar verilen konsept otomobil 308 RCZ, RCZ adıyla 63. Frankfurt Otomobil Fuarı`nda sergilendikten sonra 2010 yılı İlkbahar aylarında Avrupa pazarlarına sunulacak.

Peugeot`tan yapılan açıklamaya göre, gördüğü ilgi sonrasında, ticarileştirilmesine karar verilen RCZ, 2 yılda geliştirildi.

RCZ ismi, modelin Peugeot ürün gamındaki seçkin ve özel konumunu simgelerken, model, ortada bir veya iki sıfır olan numaralandırma kullanılmayan ilk binek otomobil oldu.

Eylül ayında düzenlenecek 63. Frankfurt Otomobil Fuarında sergilenecek olan RCZ`in 2010 yılı ilkbahar aylarında Avrupa pazarlarına sunulması planlanıyor.

308 RCZ konsept otomobilin, RCZ adı ile ticarileştirilmesi ve hayalden gerçeğe başarıyla geçebilmesi için kararlılık, cesaret ve fazlaca yaratıcılık gerekli olduğu ifade edilirken, tasarımcı ve mühendislerin aracın performansının ve özelliklerinin, dış tasarımının çağrıştırdığı beklentilerle uyumlu olması için bir arada çalıştığı belirtildi.

Otomobil, özellikle zor beğenen ve otomobil keyfi konusunda uzman, modern bir müşteri kitlesine yönelik olarak tasarlandı