Audi A5 Cabriolet, satışa sunuldu

Dinamik, kendine güvenen ve çarpıcı; Sportif karakterin, cabriolet cazibesiyle mükemmel birleşimi olan kumaş tavanlı dört kişilik A5 Cabriolet, satışa sunuldu. Audi`nin orta sınıftaki bu en alımlı aracı, 5 farklı motor seçeneği, çevik süspansiyon özellikleri ve geniş opsiyonel aksesuar yelpazesiyle sınıfının çok ilerisinde. A5 Cabriolet`nun giriş modeli olan 2.0 TFSI 180 hp motor seçeneği, 74,898.-Euro`dan başlayan anahtar teslim fiyatla satılacak.

Audi`nin dinamik görünümlü, heyecan verici modeli yeni A5 Cabriolet, 74,898.-Euro`dan başlayan fiyatla satışa sunuldu. Kumaş tavanlı dört kişilik A5 Cabriolet, sportif karakteri, üstü açık sürüşün cazibesini, üst düzey konfor ve günlük kullanım özelliğiyle birleştiriyor.

Sınıfının çok ilerisinde

Bütün üstü açık Audi modellerinde olduğu gibi yeni A5 Cabriolet`da da dinamik ve çarpıcı bir görünüm sağlayan klasik kumaş tavan, son derece hafif, yumuşak ve 15 saniyede açılıp, 17 saniyede kapanabiliyor. Her iki hareket de 50 km/s`e kadar hızlarda gerçekleştirilebiliyor.

Açıldığı zaman etkileyici bir şekilde katlanarak, çok az bir alan kullanan Audi A5 Cabriolet`nun tavanı, bagajda 320 litrelik bir hacim kalmasına olanak tanıyor. Bu değerle rakiplerinden açık ara öne çıkan A5 Cabriolet`da yumuşak tavan bölmesi, tavan açıldığında otomatik olarak alçalıyor. Bagaj alanı ve iç mekân arasında geniş bir geçiş sağlayan katlanır arka koltuk sırtlığı da saklama alanını 750 litreye yükseltiyor.

Geniş iç mekan ve konfor özellikleriyle uzun yolculuklar daha keyifli

2.75 m.`lik geniş dingil mesafesiyle sınıfının en uzun iç mekânına sahip Audi A5 Cabriolet, uzun seyahatler için oldukça geniş bir alan sunuyor. Akan çizgilerdeki zarafet, işlevsel ergonomi ve birinci sınıf işçiliğin ön plana çıktığı iç mekanda, sürücüye odaklanan biçim verilmiş plastik konsol akıcı çizgilerle orta tünele ve kapı kaplamalarına bağlanıyor.

Alçak konumlu standart koltuklar sayesinde mükemmel bir kontrol ve desteğinin sağlandığı A5 Cabriolet`da emniyet kemeri kullanımı elektrikli kemer uzatıcılarla kolaylaştırılıyor. Araçtaki bazı özel çözümler ise seçenekler halinde sunuluyor: Spor koltuklar, havalandırmalı konfor koltuklar ve boyun seviyesinde ısıtma ön koltuklarda isteğe bağlı olarak alınabiliyor. Dört kişilik yolculuklar için ferah bir alana sahip A5 Cabriolet`da güneşin ısıtıcı etkisini azaltmak amacıyla özel bir malzemeyle kaplanan deri koltuklar standart olarak sunuluyor

5 farklı motor ve 5 farklı güç seçeneği

Güç çıkışları 180 hp`den 265 hp`e kadar değişen üç benzinli ve iki de dizel motorla pazara sunulan A5 Cabriolet`nun beş motor seçeneğinin tamamı doğrudan püskürtmeyle; dördü ise aynı zamanda turboşarjla besleniyor. Mevcut aktarma organları arasında altı ileri manuel şanzıman, sürekli değişken multitronic ve son derece hızlı yedi ileri S tronic bulunuyor.

Önden çekişe ek olarak, yüksek güçlü motorlar için quattro çekişin de sunulduğu A5 Cabriolet`da tahrik kuvvetini arka tekerlekler arasında değişken şekilde dağıtan böylece quattro`yu daha da dinamik ve daha güvenli hale getiren yenilikçi spor diferansiyel de opsiyonel olarak sunuluyor.

Audi Drive Select; benzersiz sürüş deneyimi

A5 Cabriolet, Audi tarafından geliştirilen ve benzeri olmayan `Audi Drive Select` sisteminin uygulandığı modeller arasında yer alıyor. Audi Sürüş Seçimi olarak ifade edilen sistem, otomobilin üzerinde yer alan spor diferansiyel, gaz pedalı tepkisi, uyarlanabilir süspansiyon, dinamik direksiyon, şanzıman gibi teknik bileşenleri ve işlevleri, "Sport", "Comfort" ve "Automatic" modunda farklılaştırarak A5 Cabriolet`nun değişken sürüş karakterlerine bürünmesine yardımcı oluyor.

Bununla birlikte MMI ile donatılmış A5 Cabriolet modellerinde ayrıca dördüncü bir mod daha sunuluyor. "Bireysel" adı verilen bu mod, direksiyon oranından, şanzıman değişim oranlarına, gaz pedalı tepkisi ve elektronik uyarlanabilen amortisör ayarlarına kadar toplam 24 farklı sürüş modunun sürücü tarafından ayarlanmasına imkan tanıyor.

Her şey düşünüldü

Etkileyici bir dizi standart donanıma sahip A5 Cabriolet`da tam otomatik konvertible tavanı, LED`li gündüz farlarına sahip Xenon farlar, Milano deri döşeme, 17 inç alaşım jantlar, çok fonksiyonlu spor direksiyon, hız sabitleme sistemi (cruise control), aşağı katlanabilen ve geniş bir geçiş aralığı temin eden arka koltuk sırtlığı, otomatik klima, renkli orta bilgilendirme ekranına sahip Concert radyo sistemi, CD ve mp3 çalar, elektrikli emniyet kemeri uzatıcıları ve elektromanyetik park freni gibi donanımlar, güvenli ve konforlu bir sürüş için gerekli ayrıntıları oluşturuyor.

Bununla birlikte opsiyonel olarak sunulan: xenon plus farları dinamik viraj aydınlatmasıyla birleştiren `Uyarlanabilir Far`, uzun ve kısa far arasında otomatik olarak değişiklik yapan `Uzun Far Asistanı`, anahtarsız erişimi sağlayan `Akıllı Anahtar` , üstün ses çıkış gücü ile etkileyici Bang & Olufsen Ses Sistemi, havalandırma özelliğine sahip konfor koltuklar gibi donanımlar da kaliteyi tamamlayan unsurlar olarak göze çarpıyor.