2009 Volkswagen Ödülü`nü Cevher Grup kazandı

Özyavuz, düzenlediği basın toplantısında, Haziran ayında Almanya`nın Wolfsburg kentinde yapılan törenle Volkswagen Grubu`nun 18 tedarikçisine büyük ödül dağıttığını, bu firmalardan birinin de Cevher Grup olduğunu söyledi.

Volkswagen grubuna hafif metal jantı ve alüminyum döküm komponentlerinin yanı sıra 1.4 litre hacimli motorlara silindir kafası ürettiklerini kaydeden Özyavuz, ekonomik kriz nedeniyle finansörlerinin Volkswagen ile geliştirdikleri projeye inanmadığını, bu yüzden likidite problemi yaşadıklarını ifade etti.

Özyavuz, yaşanan krizin tüm etkilerinin görünmediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

``2007 sonu rakamlarına ancak ve ancak 2012`den önce varılamayacağı kesin şekilde öngörülmektedir. Biz de Cevher Grubu olarak kriz belirtileri öncesi silindir kafası projeleriyle ilgili 9 milyon avro civarında bir yatırım yaptık. Meyvelerini ancak bugün toplamaya başladık. Tüm bankaların geri çekildiği, kredilerin kesildiği bir anda, bu 10 milyon avroya yakın yatırıma giden parayla yola devam etme inadı ve isteği bizi böyle bir ödüle götürdü. Yaşadığımız bu krizden büyüyerek çıkacağımızı artık çok net bir şekilde görebiliyoruz. Türkiye`ye ilk defa bu ödülü getirdiğimiz için İzmir ve ülkemiz adına gururluyuz.``

Özyavuz, aynı firmayla 1,2 litre hacimli motorlara da silindir kafası üreteceklerini belirterek, 2009`da bir sene önceki ihracat rakamlarını yakalayacaklarını ya da yüzde 5`lik bir artış gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Cevher Grup Genel Müdürü Çağan Dikmen de yaptığı konuşmada, Türkiye`nin Dünya Otomotiv üreticileri arasında 16. ya da 17. sırada olduğunu, bu sektörde yurt içinde bir gelişme olması durumunda kendilerinin de yurt dışında ``macera aramayı bırakıp`` yurt içindeki firmalara üretim yapacaklarını kaydetti.