Yeni Renault Mégane Sport Tourer

Haziran 2009 sonunda Avrupa'da, Ekim 2009 ortasında ise Türkiye'de satışa sunulacak olan Yeni Renault Mégane Sport Tourer, işlevselliklerini ve iç hacmini koruyan şık ve dinamik bir görünümle ayırt ediliyor. Türkiye'de 1.5 dCi 85 bg, 105 bg olmak üzere iki dizel ve 1.6 16V 110 bg benzinli motor seçenekleri, Expression ve Privilège olarak iki farklı donanım seviyesiyle tüketicinin beğenisine sunulacak.

Palencia (İspanya) fabrikasında, Hatchback ve Coupé ile aynı üretim bandında üretilen Yeni Renault Mégane Sport Tourer fabrikada üretim sürecinde gerçekleştirilen tüm geliştirmelerden yararlanıyor.

Yeni Renault Mégane Sport Tourer, dinamik ve şık yeni çizgileriyle Mégane ailesini tamamlıyor. Müşterilerin bu karoseri tipinden beklediği yükleme işlevselliği ve modülerlikten ödün vermeden, bu segmentteki station-wagonların çoğunda görülen farklı sportif bir görünüm sergiliyor.


4,56 m’lik uzunluğu ile Yeni Renault Mégane Sport Tourer 5 yetişkin yolcuyu tüm bagajlarıyla birlikte konforlu şekilde taşımak üzere tasarlandı. Hatchback’e kıyasla 62 mm uzatılan dingil mesafesi, arkadaki yolcuların konforunu arttıracak şekilde 218 mm’lik (Hatchback’e kıyasla + 61 mm) diz boşluğundan yararlanmalarına olanak veriyor; bu değerler segmentin en iyileri arasında yer alıyor.

Yeni Renault Mégane Sport Tourer, segmentin en genişleri arasında yer alan 524 dm3‘lik (38 dm3‘ü döşeme altında) bir bagaj hacmi sunuyor. Kullanıma bağlı olarak bagaj hacmi yaklaşık 1.600 dm3’e çıkabiliyor. Modüler özellikli alan 2 550 mm uzunluğa kadar eşyaların yüklenmesini sağlıyor.

Yeni Renault Mégane Sport Tourer, kompakt station-wagon segmentinde daha önce görülmemiş birçok teknolojik ekipman sunuyor:


-Orta konsola entegre bir joystickle kumanda edilen entegre iki farklı navigasyon sistemi olan Carminat TomTom®
-Karma ekranlı bir sayaç bloğuna sahip yenilikçi bir torpido paneli
-Otomatik park freni, motor durdurulduğunda otomatik olarak kilitlenir ve araç çalışmaya başlayınca gaz pedalına basılı basılmaz kilidi açılır.
-Araçtan uzaklaşıldığında kapıları kilitleyen eller serbest açma kapama ve motor çalıştırma kartı
-“3D Sound by Arkamys®” ses sistemi

Yeni Renault Mégane Sport Tourer, dizaynının çağrıştırdığı beklentiler düzeyinde dinamik özelliklere sahip. Araç, atak ve üstün bir yol tutuş sergiliyor.

-Önde, “boynuz” şeklinde yeni motor beşiğine bağlı olan pseudo McPherson tipinde ön takım.
-Arkada, burulma direnci arttırılmış yürüyen aksam.

Yeni Renault Mégane Sport Tourer ile performans/tüketim/salınım/kullanım maliyeti konularında araç kullananların yeni beklentilerine uyarlanmış geniş bir motor ve vites kutusu yelpazesi sunuluyor.


Dizel motor seçenekleri arasında 8 farklı motor bulunuyor. Ülkelere bağlı olarak, bu motorların bazıları Biyolojik dizel B30 uyumludur. Türkiye’de 1.5 dCi 85 ve 105 bg versiyonlarının satışa sunulması planlanıyor.

-4 farklı güç düzeyinde sunulan 1.5 dCi motoru
-dCİ 130 motor (1870 cm3 silindir hacmi)
-2.0 dCİ motoru da iki farklı güç düzeyinde sunulmakta.

Dizel motor seçenekleri, 2 güç düzeyinde sunulan 2.0 l’lik blokla tamamlanıyor: Otomatik vites kutulu dCi 150 FAP ve 6 ileri düz vites kutulu dCi 160 FAP.


Benzinli motoru seçenekleri, toplam 6 motordan oluşuyor. 1.6 16V (100 ve 110 bg), 2.0 16V 140bg CVT, TCE 180 ve yeni TCe 130 (Turbo Control Efficiency) motor da yer almakta. Türkiye’de 1.6 16V 110 bg motor satışa sunulacak.


Sürüş keyfi ve performansa ek olarak, Renault’nun gerçekleştirdiği sürekli geliştirme çalışmaları aynı zamanda bakım politikasında da bir değişime neden oldu.



Yeni Renault Mégane Sport Tourer 2 yıla veya 30.000 km’ye kadar (daha önce 1 yıl veya 30.000 km’ye karşı) uzatılan revizyon aralıkları sayesinde bakım maliyetlerinin düşürülmesini sağlıyor. Türkiye’de 3 yıl / 100.000 km garanti uygulanacaktır.