Ford Otosan, Transit ile büyüyecek

Halen Transit ve Connect modellerini üreten Ford Otosan, 2012`de yeni Transit`in üretim merkezi olacak

Ekonomik kriz nedeniyle Ford bazı yeni model projelerini ertelemek zorunda kalmıştı. Bunlardan biri de Ford Otosan`ın Gölcük`teki fabrikasında üretilen Transit modeliydi.

YENİ TRANSİT 2012`DE

Ford`un yenilenen pikap modeli Ranger için yapılan tanıtım toplantısında açıklamalar yapan Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Nuri Otay, 2012 yılı sonunda satışa sunulacak olan yeni Transit için üretim merkezi olarak Gölcük Fabrikası`nın seçildiğini söyledi. Nuri Otay, ABD`ye ihraç edilmeye başlanan Connect üretiminin, 4 yıl içerisinde Romanya ve ABD`ye kaydırılacağını ve Gölcük Fabrikası`ndaki bantlardan sadece Transit modelinin çıkacağını açıkladı. Otay, `Gölcük Fabrikası`nda boşalan kapasiteyi, yenilenecek Transit`le dolduracağız. Kriz öncesinde yapılan projeksiyonlara göre 2015 yılında dünyada Transit pazarı 750 bin adetlik seviyeye ulaşacak. İngiltere`de sadece 35 bin adet Transit üretildiği düşünülürse, Türkiye`ye önemli görevler düşecek` dedi.

YATIRIM YAPILACAK

Transit ile ilgili yatırım kararının çıktığını, yatırım tutarı gibi detayların bu yılsonunda belli olacağını söyleyen Otay, yeni Transit`le birlikte fabrikada üretim şeklinin de değişeceğini anlattı. Transit`in Ford dünyası içinde en kârlı ürünlerinden biri olduğunu söyleyen Otay, sadece Transit üreterek daha kârlı bir şirket haline geleceklerinin altını çizdi. Yeni Transit, İngiliz ve Türk mühendislerin ortak çalışmasıyla tamamlanacak ve yeni versiyonlar da ürün gamına eklenecek.

YENİ FORD RANGER PİYASADA

Pikap pazarında 2009 yılının ilk 6 aylık verilerine göre lider durumda olan Ford Ranger`ın, yeni nesli satışa sunuldu. Arkadan itişli ve dört tekerlekten çekişli versiyonları bulunan yeni Ranger`ın Standart ve XLT donanımlarında 2.5 litre 143 HP`lik, Wildtrak versiyonundaysa 3.0 litre 156 HP`lik yeni bir dizel motor sunuluyor. Dış görünümü Ford Kinetik Tasarım felsefesinin modern çizgileri ile yenilenen Ford Ranger, dinamik ve akıcı dış görünümü ile dikkat çekiyor. Yıl sonuna kadar bin adet satılması hedeflenen yeni Ranger`in fiyatları 37 bin 780 TL`den başlıyor.

MEİLLER İNDİRİM YAPTI

Türkiye distribütörlüğü Doğuş Otomotiv tarafından yapılan Meiller, yeni kampanyası ile fiyatlarını aşağı çekti. 15 Eylül tarihine kadar geçerli olan kampanya süresince euro kuru 1.75 TL`ye sabitleniyor. Doğuş Otomotiv Meiller yetkilileri yaptıkları açıklamada, inşaat grubu araçlarda yılın ilk çeyreğinde genelde yurtdışı ihaleleri ve seçim öncesi hareketliliğin alım potansiyeli yarattığını belirtirken, ikinci çeyrekte daha çok uzun soluklu kamu ihalelerinin devam eden etapları ve yeni ihalelerin sonuçlanması nedeniyle ticari bir hareket oluştuğunun altını çizdiler

CHEVROLET KRİZDE BÜYÜDÜ

Türkiye pazarına 2004 yılında giren Chevrolet her sene istikrarlı bir şekilde bayilik teşkilatını büyütürken, satışlarını da aynı oranda yükseltmeye devam ediyor. Türkiye pazarına 23 bayilik ile giriş yapan Chevrolet`nin yetkili bayii sayısı ve servis sayısı 50`ye ulaştı.

PAZAR PAYI BÜYÜDÜ

2009 yılında Chevrolet`nin pazar payı da krize rağmen büyüdü. Ocak - Temmuz 2009 döneminde toplam araç pazarında Chevrolet`nin satışları 2008 yılının aynı dönemine göre yüzde 39 arttı ve pazar payı yüzde 2.46`ya ulaştı. Böylece Chevrolet, Türkiye`de en çok otomobil satanmarkalar sıralamasında 10`uncu marka pozisyonuna ulaştı.

YENİLİKLER SÜRECEK

Chevrolet Satış ve Pazarlama Müdürü Murat Aydın, `Son derece rekabetçi olan ve yaklaşık 45 markanın yarıştığı Türkiye pazarında 2009 yılında en fazla büyüme oranına sahip markalardan biri olmak bizim için gurur verici. Chevrolet markamız önümüzdeki 3 yıl içinde yeni model atağı ile ülkemizdeki otomobil alıcılarını daha fazla heyecanlandıracak ve daha iddialı konuma gelecektir` açıklamasını yaptı.