2010 Model Yeni Citroen C3

Markanın “Créative Technologie” imzası ile tanımladığı yeni kimliğinin ilk ürünü olan Yeni Citroën C3 sürücü koltuğunun arkasına kadar uzanan özel “Zenith” ön camı sayesinde görüş açısı maksimuma çıkarılmış. 80 derecelik görüş açısı ise bu iddiayı doğruluyor.

Yeni Citroën C3, pazarın en kompakt araçlarından birisi. 3.94 m uzunluğu, 1.71 m genişliği ve 10.2 m dönüş çapı ile şehir içi kullanımda büyük rahatlık sağlıyor. Yeni C3, kompakt bir otomobil olmasına karşın geniş kullanım alanları da sunuyor. Yeni C3’ün 300 litrelik bagaj hacmi ve çeşitli saklama bölmeleri ailelerin kullanımı için küçük otomobil segmentindeki araçlardan beklenmeyecek seviyede kolaylık sağlıyor.

Yeni C3, üstün ses yalıtımı ile karmaşadan ve gürültüden uzak bir sürüş alanı sağlarken, aynı zamanda teknolojinin avantajlarından da yararlanmak isteyenler için dış dünya ile sürekli iletişim halinde olmayı sağlayan özellikler ile donatılmış. RD4 mp3 müzik sistemi, USB Box (USB girişi, iPod uyumluluğu, Bluetooth hands free özelliği), MyWay navigasyon sistemi ve bunlardan maksimum verim alınmasını sağlayan Hifi Ses Sistemi ile Yeni C3 “Créative Technologie”yi bir adım ileri götürüyor.


Yeni C3, sağlam yol tutuşu, dinamik sürüş özellikleri sayesinde şehir içinde olduğu kadar uzun yolda da sürüş konforu sunuyor. Optimize edilmiş aerodinamizme bağlı ağırlık kontrolü sayesinde (0,30 Cx ) yakıt tüketimini ve karbonmonoksit salınımını minumum seviyede tutuyor. Otomobilin lansmanı ile birlikte 99g/km karbondioksit salınımına sahip, HDi 90 DPFS motora sahip bir versiyonu da satışa sunulacak.

2011’de ikinci nesil Stop&Start sistemini de kapsayan yeni motorlar sayesinde yakıt tüketimi yönetiminde yeni bir çığır açılacak. Böylece 5 ve 6 vitesli manüel şanzımanlı 95 ve 90g/km karbonmonoksit salınımına sahip yeni dizel motorlar da pazara sunulacak. Benzinli versiyonda, yeni nesil 3 silindirli motorlarda salınım 100g/km olacak.