2009 model Fiat Uno

Fiat"ın atılımları devam ediyor. Fiat"ın yatırımcıları bilgilendirmek için yaptığı toplantıda eski CEO ve yeni pazarlama müdürü Luca De Meo, İtalyan firmanın gelecek planlarıyla ilgili iki önemli detayı kamuoyu ile paylaştı. Fiat"ın yapacağı bir çok yeniliğin de paylaşıldığı toplantıda en çok dikkat çeken şey ise Fiat"ın 2009"da üretmeyi planladığı B-Compact ve CX-Over otomobiller oldu.

B-Compact Punto"nun selefi olan Uno segmentinde, bir başka ifade ile Grande Punto ile Panda arasındaki bir segmentte olacak. Pazara 2009"da çıkarılması planlanan B-Compact, iki farklı versiyonu, düşük yakıt tüketimi ve makul fiyatıyla dikkat çekecek. Böylece Fiat"ın küçük otomobil sınıfında 4 farklı modeli olacak: A segmentinde Panda ve 500 ve B segmentinde Uno (B-Compact) ve the Grande Punto.

Luca De Meo"nun verdiği bilgilere göre bir diğer model de 2010"da pazara sunulması planlanan kompakt cver CX-Over. Fiat"dan yapılan açıklamaya gore 4,5 metre uzunluğunda olan CX-Over, hem bir SUV"a hem de bir MPV"ye benziyor. Hem iki çeker hem de dört çeker versiyonları olması planlanan CX-Over 22.000–30.000 € arasında bir fiyat ile satılacak ve Ford Kuga ve Nissan Qasqhai gibi rakiplerle yarışacak.