Murat 131

Murat 131, Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilen otomobil.Dünya pazarlarında Fiat 131, İspanya'da Seat 131 olarak bilinir.Fiat 131 Fiat Regata'nın yanı sıra Şahin,Doğan ve Kartal modellerininde öncüsüdür ve üretimi 1985 yılına kadar devam etmiştir.Bu aracın Türkiye'de bulunmayan,Fiat'ın resmi modifiye şirketi Abarth tarafından geliştirilen 2000 motorlu versiyonu 70'li yıllarda Dünya Ralli Şampiyonasında boy göstermiş ve pek çok başarı elde etmiştir.

Bursa'da düzenlenen organizasyon ile bir araya gelen TOFAŞ'ın Murat 131 tutkunları, modifiye edilmiş araçları ile renkli görüntüler oluşturdu.

Murat 131 Fun Club, "TOFAŞ Murat 131 Fun Club Yaz Şenliği" organizasyonu kapsamında Bursa'da bir araya geldi. Yaklaşık 100 modifiye aracın yer aldığı şenlikte katılımcılar, birbirinden farklı araçların fotoğraflarını çekip, incelediler.

Organizasyon kapsamında yapılan yarışmalardan "En Hızlı Murat131 İtme" yarışması ise renkli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 10 metrelik alan içinde araçlarını en hızlı iten yarışmacılar ödüllendirilirken, araçları durdurmaya çalışırken oldukça zorlandılar.

Kulüplerini yaklaşık 10 ay önce kurduklarını belirten Murat 131 Fun Club Başkanı Özgür Candar, ilk kez böyle bir organizasyon yaptıklarını söyledi. Türkiye'nin çeşitli illerinden Murat 131 tutkunlarının Bursa'da buluştuğunu anlatan Candar, talebin beklediklerinden fazla olmasına sevindiklerini ve bu organizasyonu geleneksel hale getirmek istediklerini kaydetti.