Metropollerin yeni gözdesi Toyota Urban Cruiser

Ağustos ortasında satışa sunulacak Yeni Toyota Urban Cruiser Toyota Plazalarda yerini alıyor.

Çöllerden kutuplara kadar dünyanın her yerinde kullanılan SUV araçlar konusunda başarılı bir kalıtım mirasına sahip olan Toyota, geliştirdiği yeni araçlar ile de trendleri belirliyor. 1990`lı yıllarda, Toyota`nın inovatif yaklaşımı ile geliştirilen RAV4 kompakt SUV segmentinin yaratıcısı oldu; hem 4x4 keyfini yaşamak isteyen, hem de şehir içinde araç kullandığı için yüksek konfor ve sürüş keyfi yaşamak isteyen müşterilerin tercihi olmuştu. SUV segmentinde iddialı ve efsanevi araçlara sahip olan Toyota, yeni modeli Urban Cruiser ile de B-SUV segmentinin gelişimine yön vermeyi hedefliyor.

Müşterilerin trend ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde analiz ederek tasarlanan Urban Cruiser, şehir yaşamında farkını ortaya koyuyor. Kullanıcıların talebine göre dört tekerden çekişli AWD veya 2WD olmak üzere iki ayrı çekiş sistemi ile sunulan Toyota Urban Cruiser, güvenli ve keyifli sürüşü birarada sunarken, tasarımı ile de yenilikçi bir imaj vaad ediyor. Toyota Urban Cruiser, dinamik ve sportif yaşam tarzına sahip kullanıcıları hedefliyor.

Benzinli ve dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneği ve yüksek donanım seviyesi ile SUV segmentine yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan Toyota Urban Cruiser, yeni yüzyılın şehirli araç kullanıcılarına çevreci teknolojisi ile de hitap ediyor. Urban Cruiser, segmentinde dizel motora sahip tek SUV olma özelliği taşıyor.

Üçü bir arada: kompakt tasarım, çevreci motor, dayanıklılık

Toyota`nın B segmentinde SUV keyfi yaşatan yeni modeli Urban Cruiser kompakt yapısı, sağlamlığı ve çevreciliği ile dikkat çekiyor. 3930 mm uzunluk, 1725 mm genişlik ve 1525 mm (AWD seçeneğinde 1540 mm) yükseklik ölçüleri ile şehir içi kullanım için ideal olan Urban Cruiser, aynı zamanda 5 kişiye sağladığı ferah oturma kapasitesi ile de konfordan ödün vermiyor. Toyota`nın IQ ve Yaris modellerinde kullanılan iç mekan teknolojileri sayesinde Urban Cruiser, sürücülerin günlük yaşamlarına da, aileleri ve dostlarıyla beraber seyahatlerinde de konfor ve rahatlık sağlıyor.

Çevreci motor teknolojileri geliştirme konusunda otomotivin geleceğine yön veren Toyota, yeni Urban Cruiser modeli ile de sınıfının en iyi karbondioksit salım değerlerine sahip. SUV olan ama çevreci özelliği ile de ön plana çıkan Urban Cruiser, 1.4 lt D-4D dizel ve 1.33 lt Dual VVT-i benzinli motor seçenekleri ile 6 ileri manuel şanzımana sahip. Dört tekerden çekişli (AWD) ve iki tekerden çekişli (2WD) olmak üzere iki versiyon olarak sunulan 1.4 D-4D dizel motorlu Urban Cruiser, AWD versiyonunda 90 beygirlik gücünün yanı sıra 100 km`de ortalama 4.9 lt yakıt tüketimi ve 130 g/km karbondioksit salım değeri sunuyor. Urban Cruiser dört çekerden araçlar arasında bu en düşük karbondioksit salım değeri ile dünyada bir ilke imza atıyor.

Urban Cruiser`da kullanılan bir diğer verimli motor, 1.33 Dual VVT-i ise optimum güç ve tork dengesini, yakıt ekonomisiyle birlikte sağlıyor. 6000 devirde 101 PS güç ve 1800-2800 devir aralığında 132 Nm tork üreten motor, 5.5 lt yakıt tüketimi ve 129 g/km karbondioksit salımı ile dinamik performans ve çevrecilik arasında inanılmaz bir denge kuruyor. Yeni Stop&Start teknolojisiyle donatılan 1.33 Dual VVT-i motor, araç durduğu sırada otomatik olarak motoru durdurarak özellikle şehir içi kullanım sırasında karbondioksit salım değerlerinde % 4`e varan azalma sağlıyor.

Sınıfının en güvenli modeli

Kompakt ve çevreci olmasının yanı sıra sağlamlığı ile de iddali Urban Cruiser yüksek aktif, pasif ve yaya güvenlik özelliklerine de sahip. Sert ve darbe emici karoseri sayesinde Urban Cruiser yandan gelen darbelerde yolcuların bel, göğüs ve dizlerine gelebilecek darbeleri en aza indiriyor. Urban Cruiser`ın aktif güvenlik sistemleri arasında, EBD, ABS Fren Sistemi, Fren Destek(BA) Sistemi, Araç Denge Kontrol Sistemi(VSC), Elektronik Çekiş Kontrolü(TRC); pasif güvenlik sistemleri arasında ise sürücü, yolcu, yan, diz ve perde hava yastıkları olmak üzere toplam 7 hava yastığı ile aktif ön kafalıklar bulunuyor. Bunlara ek olarak 3 noktadan bağlı emniyet kemerlerine adapte edilen güç dengeleyicisi, herhangi bir kaza sırasında emniyet kemerindeki kuvveti azaltarak, yolcularda oluşabilecek göğüs yaralanmalarını en aza indiriyor. Ayrıca hidrolik yağı kullanılmayan ve böylece daha çevreci bir sistem sunan hıza duyarlı elektromekanik (EPS) direksiyon da maksimum yol tutuş sağlıyor.

Yeni bir segment yaratma yolunda Urban Cruiser

Şehir içi trafiğinde sağladığı yüksek manevra kabiliyetine sahip olan Toyota Urban Cruiser, tasarımı, boyutları, motor özellikleri ve güvenlik donanımları ile dikkat çekiyor. Türkiye`de ilk etapta Elegant donanım seviyesi ile satışa sunulacak olan Urban Cruiser`ın donanım özellikleri arasında deri direksiyon simidi ve vites topuzu, direksiyondan kumandalı müzik sistemi, radyo-CD WMA MP3 çalar, bluetooth, vites değişim göstergesi, elektrikli, ısıtmalı yan aynalar ve 16` alüminyum jantlar, kendiliğinden kararan iç dikiz aynası, akıllı giriş ve çalıştırma sistemi, elektrikli katlanır yan aynalar, navigasyon ekranı, karartılmış arka ve arka yan camlar bulunuyor.

Yeni Toyota Urban Cruiser 2WD ve AWD Model fiyat bilgisi

Yeni Toyota Urban Cruiser



Benzinli 1.33 Dual VVT-i 2WD Comfort 37.250 TL

1.33 Dual VVT-i 2WD Elegant 41.900 TL



Dizel 1.4 D-4D AWD Comfort 47.250 TL

1.4 D-4D AWD Elegant 51.900 TL