2009 araç muayene ücretleri

2009 araç muayene ücretleri.. Otomobil, otobüs, kamyon, traktör, kamyonet, motosiklet araç muayene ücreti ne kadar? Zaten özelleştirmeden sonra araç muayenesini binbir zorluklar yaptırarak sıkıntı çeken araç sahiplerine bir kötü haber daha geldi. 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren araç muayene ücretlerine % 12 oranında arttırıldı. Bu zamma göre araç sahipleri aracın çeşidine göre 63,7 TL - 165,2 TL arasında muayene harcı ödeyecek. 2009 yılında geçerli olacak araç muayene ücretleri şu şekilde olacak..

Otobüs, kamyon, çekici ve tankerler için 165,2 TL, otomobil, minibüs, kamyonet, arazi taşıtı, özel amaçlı taşıt, römork ve yarı römork için 123,9 TL, römorklu veya römorksuz traktör, motosiklet ve motorlu bisiklet için 63,7 TL.

Muayene tarihi geçerse ne kadar araç muayene ücreti ödenecek?

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 35 inci maddesinin 2 nci fıkrasında yer alan ”Muayene süresi geçirilen her ay için muayene ücreti, yetki verilen gerçek veya tüzel kişi ya da alt işleticiler tarafından, yüzde 5 fazlası ile tahsil edilir. Ay kesirleri tam ay olarak hesap edilir” hükmü vergi dairelerince yapılacak harç tahsilatı sırasında dikkate alınmayacak.