Renault yeni Laguna prestij ekonomi ve ekolojide iddialı

Türkiye'ye 2008 yılında gelecek Renault'nun yeni Laguna'sı, 5.1 litrelik yakıt tüketimi ve 136 g/km CO2 salınımı ile çevreci bir model

RADİKAL - İSTANBUL - Yeni Laguna, tüketicilere Eylül 2007'de Frankfurt Fuarı'nda tanıtılacak. Araç, 2007 yılı ekim ayından itibaren Batı Avrupa pazarında, 2008 yılının ilk yarısında ise Türkiye'de ticarileşecek. Dinamik, akıcı ve şık bir çizgi arayışıyla tasarlanan araç, prestijli modeller arasında yer alıyor.
2.0 dCi (130 - 175 bg / 96 - 127 kW) motor gibi üst sınıf motorlar içeriyor. Bu motor AJO otomatik vites kutusuyla birlikte kullanılıyor. 1.5 dCi 110 bg (81 kW) motorla donatılan yeni Laguna aynı zamanda 100 km.'de 5.1 litre yakıt tüketimi, 136 g /km CO2 salınımıyla hem ekonomik, hem de ekolojik olma iddiasında. Modelin Renault-Nissan tarafından ortak olarak geliştirilen 2 litre silindir hacimli 16 supaplı 145 bg (103.4 kW) güç üreten benzinli motor seçeneği de mevcut.

Tek düğmeyle düz bagaj
Yeni Laguna, yandan çarpışma konusunda özel bir çalışmaya konu oluşturulmuş. Yeni kuşak çift yan havayastığı (göğüs+basen) ile ön kapıya ve orta direğe yerleştirilmiş iki algılayıcıdan oluşuyor. Gösterge tablosundaki bilgilerin daha kolay okunabilirliği sağlanmış. Hidrolik park freni ve ikinci kuşak eller serbest kartıyla Yeni Laguna'nın günlük kullanımı kolaylaştırılmış. Station-wagon versiyonunda ise bir tek düğmeye basılarak 'düz bagaj tabanı' konfigürasyonuna geçiş sağlanıyor. Araç, 6 milyon kilometreye eşdeğer mesafe kat ederek denendi.