Lexus pazara girmeden görücüye çıktı

Lexus standında düzenlenen basın toplantısında konuşan Toyotasa Genel Müdürü İbrahim Orhon, 1990 yılında Toyotasa olarak ilk teşkilatlarını oluşturmaya başladıklarında, Lexus'un müşteri memnuniyeti ilkelerinden yola çıkarak yetkili satıcı standartlarını belirlediklerini anlattı.

Lexus'un kendileri için ayrı bir önemi olduğunu söyleyen Orhon, şöyle devam etti:

"Özellikle belirtmek isterim ki Türkiye otomobil pazarı Lexus'un eksikliğini hissediyor. İşte bu yüzden düğmeye bastık ve Lexus Avrupa ile distribütörlük görüşmelerimize hızla devam ediyoruz. Yaklaşık 15-18 aylık bir süreç içinde ilk Lexus yetkili satıcısını açmayı planlıyoruz. Bu fuarın Lexus markasının kamuoyuna tanıtılması açısından önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Lexus, teknoloji, inovasyon ve müşteri memnuniyeti konusunda elde ettiği başarılarla otomobil dünyasında referans noktası sayılıyor."

Orhon, Lexus'un sedan sınıfındaki IS 250, GS 450 Hibrid ve LS 600 Hibrid L, spor modeli IS F ve SUV sınıfındaki RX 400 Hibridin, dizayn ve üstün teknolojinin bileşimini temsil ettiğini belirterek, Lexus'un Türkiye lüks otomobil sınıfına dinamizm ve heyecan katacağına inandığını bildirdi.

TOYOTA AVENSİS VE PRIUS TÜRKİYE'DE

Toyota da fuarda yeni modellerini tanıttı.

Toyotasa Genel Müdürü Orhon, burada yaptığı konuşmada da önümüzdeki 12 ay içerisinde Avrupa'da toplam 13 model tanıtımı gerçekleştirileceğini belirterek, "Size müjdelemek isterim ki inovatif teknolojilerle donatılmış pekçok yeni Toyota modelini gelecek yıl içerisinde Avrupa ile eş zamanlı tanıtmayı ve Türkiye pazarına sunmayı hedefliyoruz" dedi.

Toyota'nın hibrid teknolojisine verdiği öneme işaret eden Orhon, Toyota'nın bugün dünyada 1,5 milyondan fazla hibrid araç sattığını bildirdi.

2010 yılından itibaren yılda 1 milyon adet hibrid araç satılması ve 2020 yılından itibaren de tüm Toyota modellerinin hibrid versiyonlarının pazara sunulmasının hedeflendiğini belirten Orhon, Türkiye'de de Toyota Prius Hibrid tanıtma programına başladıklarını kaydetti.

Orhon, "Toyotasa olarak Toyota Prius hibrid araçlarını test amaçlı kullanacak, topluma örnek, çevreye duyarlı Türkiye'nin çevre önderlerini arıyoruz" dedi.

Bugünden itibaren www.cevreyikimkurtaracak.com web sitesi üzerinden başvuruları beklediklerini belirten Orhon, Batı'da olduğu gibi Türkiye'de de hibrid araçların özel teşvik uygulamalarıyla desteklenmesi gerektiğine inandıklarını söyledi.

İbrahim Orhon, yeni nesil Avensis'in de Paris Motor Show'da yapılan dünya prömiyeri ile eş zamanlı olarak İstanbul Autoshow'da Türkiye prömiyerini gerçekleştirdiklerini, yeni Avensis'in gücü, konforu, düşük karbondioksit salınımı ve etkileyici performansı aynı anda sunduğunu belirtti.

(aa)


Kaynak: Haber7

Tarih: 09:05:06 10.10.2008