Peugeot RC teknik özellikleri ve fiyati


2008 Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenecek olan « RC... », Peugeot ailesinin tutku ve bilgi birikiminin ürünü konsept otomobil olarak göze çarpıyor. Bu « Grand Tourisme » coupe model, 2002 yılında sunulan RC konsept otomobilleri ile 2006 Paris Otomobil Fuarı’nın yıldızlarından biri olan 908 RC arasındaki bağı tamamlayan geleceğe yönelik tasarım, mekanik ve teknolojik gelişmelere ilişkin çok sayıda yeniliği bir araya getiriyor. « RC... » konsept modeli son derece yenilikçi melez mimarisi ile erişilebilir ve çok amaçlı otomobil kavramını somutlaştırıyor.

Çevreye saygılı, otomobil heyecanının bütün bileşenlerini içeren tutku modeli « RC... » Peugeot’nun çevreci yaklaşım ile sürüş keyfi ve performansı birleştirme yetkinliğini her zamankinden fazla kanıtlayan bir sentez.

Bu konsept otomobilde, 230 kW/313 bg güç üreten motorunun potansiyeli ile yol performansı, karma parkurda 109 g CO2/km hatta elektrik modunda « SIFIR » salınım ile çevre normaları bakımından çok yüksek etkinlik düzeyi bir arada sunuluyor.