İşte Yeni Peugeot'un özellikleri


Peugeot’nun 1 milyar dolarlık yatırımını alabilmek için Polonya ile mücadele eden Türkiye’nin bir adım önde olduğunu söyleyen Vieux, “Türkiye’nin potansiyeli onu cazibe merkezi haline getiriyor” dedi.
Peugeot’nun 1 milyar dolar tutarındaki yatırımında Polonya ile yarışan Türkiye, bir adım öne geçti.

Peugeot 207 RC Le Mans’ın lansmanında BUGÜN gazetesinin sorularını cevaplayan Peugeot Türkiye Genel Müdürü Jean Pierre Vieux, Türkiye’nin çok başarılı bir dosya sunduğunu ve yatırım için bir adım önde olduğunu söyledi.

Vieux, Türkiye’nin otomotiv üretiminde bir merkez olduğunu ve kaliteli üretim yaptığını, bunun da PSA grubunun Türkiye’yi seçmesinde önemli rol oynayabileceğini ifade etti.

Henüz kesinleşmiş bir karar olmamakla birlikte Türkiye’nin potansiyeliyle bu yatırım için önemli bir cazibe merkezi olduğuna işaret eden Vieux, “Peugeot Türkiye olarak önemli bir yeniden yapılanma hamlesi başlattık. Bu hamlede göstereceğimiz başarı, yatırım kararını Türkiye lehine etkiyecektir” dedi. Jean Pierre Vieux, Türk otomotiv pazarının yılın ilk çeyreğinde yüzde 28’lik büyüme gösterdiğini ancak haziran ayında pazarın yüzde 4,3 daraldığını, temmuz ayında ise bu gerilemenin devam ettiğini hatırlattı.

Yılın 7 aylık dönemine bakıldığında ise geçen yılın aynı dönemine göre pazarda yüzde 7,8’lik artış olduğunu ifade eden Vieux, “Ama Türkiye ekonomisi üstüne çöken sis hafif hafif kalkmaya başladı. Türkiye piyasasının geleceğine güveniyoruz” dedi. Bu yıl 600 bin adetlik pazara ulaşmanın mümkün olacağını ifade eden Vieux, şöyle devam etti: “Peugeot olarak 7 aylık dönemde 12 bin 500 adet satış rakamına ulaştık. Önceki yıla göre satışlarımızı yüzde 23 oranında artırdık.”

Peugeot’un bugüne kadar 50 milyon araç ürettiğini ifade eden Vieux, 207 modelinden ise 1 milyon adet üretildiğini, modelin bugüne kadar çeşitli başarılar kazandığını söyledi. 207’yi motor sporlarıyla birleştirmek istediklerini dile getiren Vieux, Peugeot takımının Le Mans yarışlarında bu yıl başarılı bir performans sergilediğini kaydetti. Lansmanı yapılan 207 RC Le Mans’tan dünyada toplam 2 bin adet üretileceğini aktaran Vieux, aracın direksiyon simidi üzerinde yer alan özel şasi numaraları ile kişiselleştirileceğini, bu özel seriden Türkiye’ye de 50 adet getirileceğini aktardı.

Vieux, “Türkiye’de 207’ye, otomobil sporlarına ve Peugeot’ya tutkuyla bağlı 50 kişi bulacağımıza eminim” dedi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vieux, aracın 44 bin 900 YTL’den satılacağını ifade etti. 207 RC Le Mans’ta, standart RC’de kullanılan 1,6 litrelik THP motor yer alıyor. 175 beygir güç üreten bu motor ile 207 RC Le Mans, yüksek performansın yanı sıra düşük sayılabilecek (100 kilometrede ortalama 7,2 litre) bir yakıt tüketimi değerine sahip.