BMW X1 Resimleri ve Özellikleri


Lüks kompakt segmentte dünyanın ilk Sportif Aktivite Aracı olacak X1 hakkında önemli ipuçları veren bu konsept, böylesine bir aracın tüm güçlü yönlerini ve özelliklerini açıkça ortaya koyuyor.

BMW Concept X1 hem sürüş özellikleriyle hem de gündelik kullanımdaki pratikliğiyle çevik ve çok yönlü olduğunu güçlü bir şekilde vurgulayan tasarımıyla dikkat çekiyor. Aynı zamanda konsept otomobil, bu beş kapılı modelin şık zarafetini ve modernliğini de sergiliyor. Benzersiz bir konsept oluşturan BMW, gündelik trafiğin zorluklarıyla başa çıkabilecek ve aktif bir yaşam tarzına sahip, çok yönlü bir sürüş deneyimi beklentisi içerisinde bulunan müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak modern bir otomobil arayışında olan modern hedef kitlesinin taleplerini karşılıyor. BMW Concept X1, BMW X modellerine özgü çok özel saf sürüş keyfini, yüksek düzeyde çok yönlü işlevsellikle birleştirerek vurguluyor. Şimdi bu özellikler ilk kez lüks kompakt segmentteki bir araçta toplanıyor.

Karakter:

• Lüks kompakt segmentteki konsept BMW X modelinin dünya lansmanı.

• Sportif Aktivite Aracı segmentinin yaratıcısı olan BMW, BMW X serisini sürekli olarak genişletiyor.

• BMW X modellerine özgü özellikler ve tasarım dili yepyeni bir araç sınıfına aktarılıyor. Sadece tasarımıyla bile modern tasarımı, çevikliği, çok yönlülüğü ve birinci sınıf kaliteyi ortaya koyan bir konsept çalışması.

• Lüks kompakt segmentte yenilikçi bir araç konsepti ile BMW Concept X1, şık zarafet, modern tarz ve değişken işlevler ile standardı belirliyor.

• BMW Concept X1, pek çok farklı şekilde spontan mobilite için geniş iç havim sunarak modern ve aktif hedef kitlesinin yaşam tarzını açıkça yansıtıyor. Konsept otomobilin çok sayıda detayı, bir yıl içinde benzer bir serinin üretimine başlanacağının sinyallerini veriyor.

Gövde tasarımı:

• BMW X modellerinin tipik özellikleri zarif ve akıcı hatlarla birleşiyor. Sadece bu özellik bile BMW Concept X1 modeline BMW X serisi içerisinde özgün bir karakter kazandırıyor.

• Çarpıcı ön görünümü, aracın genişliğini vurgulayarak sağlam ve güçlü karakterini ortaya koyuyor. Farklı renkteki taban koruma öğesi, geniş aks aralığını daha da vurguluyor.

• BMW Concept X1, BMW markasının klasik özelliği olarak üstten kesilmiş, beyaz renkli yatak kapaklı çift yuvarlak farlara sahip. Farların ve sis lambalarının konumları ilk bakışta diğer BMW X modellerinin üç gözlü yüzlerini andırıyor.

• Altı kontur çizgisi ve üç boyutlu şekil, kaputun yüzey tasarımını tanımlıyor ve güçlü bir dinamik performans hissi uyandırıyor. İç taraftaki çizgiler BMW böbrek ızgarasına doğru uzanırken keskin bir şekilde konikleşiyor ve dıştaki çizgiler yandaki omuz çizgileri ile birleşiyor.

• Gözle görülür şekilde tam ortada konumlandırılan ağırlık merkezi, ön aks ile direksiyon simidi arasındaki kısa mesafe ve neredeyse dörtgen tekerlek yuvaları ile BMW Concept X1'in yandan görünümü diğer BMW X modelleri ile açıkça bağlantılı olduğunu kanıtlıyor. Özel, sağlam sentetik malzemeden üretilen siyah çıtalar tekerlekleri işaret ediyor. Güçlü, gümüş renkli tavan rayları en arkaya kadar uzanıyor ve arkadaki spoyler ile birlikte tavan çizgisini belirliyor.

• L şeklindeki arka lambalarla karakteristik arka kısım, LED lambalar ile homojen bir ışık etkisi yaratıyor. Dar açılı arka cam, BMW Concept X1'e gerçekten sportif bir görünüm kazandırırken yatay çizgiler aracın genişliğini vurguluyor.

• Bu modele özgü özel bir tasarım özelliği olarak, farları ve arka lambaları çevreleyen üç boyutlu yapılar aynı zamanda arka camların özel görünümünü oluşturmaya da yardımcı oluyor.