Porsche hibrit teknolojisine yöneliyor


Alman otomobil üreticisi Porsche’nin düşük emisyon ve düşük yakıt tüketim değerlerine sahip arazi aracı Cayenne Hybrid, geleceğin daha ekonomik ve çevreci lüks 4×4 tanımını en iyi biçimde temsil etmeyi hedefliyor.

Tasarımıyla olduğu kadar yol tutuşu, performansı ve başarılı satış rakamlarıyla de kendini kanıtlamayı başaran Cayenne model ailesinin daha ekonomik ve çevreci modeli Cayenne Hybrid, 2010 yılından itibaren yollara çıkmaya hazırlanıyor..


Cayenne Hybrid, 100 km’de ortalama 8.9 litrelik yakıt tüketimi iddiasıyla ortaya çıkıyor.

Yeni Porsche Cayenne Hybrid’de içten yanmalı benzinli motorun yanı sıra stepne bölümüne yerleştirilmiş toplam 38kW güç üreten 240 adet pilden oluşan özel bir akü bulunuyor. Bu özel akü sistemi araç hareket halindeyken yeniden kazanımlı fren sistemi ve içten yanmalı motorun en ekonomik çalışma noktasına erişmesiyle enerji depoluyor. Bu şekilde düşük maliyetle üretilen enerji daha sonra içten yanmalı motor devrede olmadan sadece elektrikli güç ünitesi kullanılarak aracın yoluna devam etmesini sağlayabilirken performanslı kullanımda içten yanmalı motora yardımcı oluyor.

Etiketler: araba haberleri, araba resimleri, hibrit, hibrit teknolojisi, otomobil resimleri, porsche, porsche hibrit teknolojisi