Mini Couper S


Efsanevi İngiliz otomobili Mini'nin ürün gamına bir yenisi daha ekleniyor. Geçtiğimiz günlerde gün yüzüne çıkan Mini Aldridge Special ve tamamiyle elektrikle çalışan Mini E'yi görmüştük. Ayrıca Mini Crossover/SUV modeli de casus fotoğrafçılardan kaçamamıştı. Şimdi ise üstü açık araç tutkunları için tasarlanan Mini Cooper S Cabriolet casus fotoğrafçılara yakalandı.

Hafif bir kamufulaj ile test esnasında yakalanan Mini Cooper S Cabriolet, satışa sunulacağı zaman belirleyici olacak özellikleri hakkında bazı ipuçları veriyor. Eskiye oranla daha alçak konumlandırılması beklenen krom rol barlar, arka cama uygulanan kamuflaj nedeniyle iç kısımda gizlenmiş vaziyette. Ancak bizim düşüncemiz bu barların arka koltuk hizasında olacağı yönünde.

Bu üstü açılır Cabriolet model soft-top olarak adlandırılacak ve otomatik açılır tavan ve elektirikli arka cama sahip olması bekleniyor. Ayrıca John Cooper Works ruhunu yaşatacak detayların da araç üzerinde olması bekleniyor.

Yeni Mini Cooper S Cabriolet'de hangi motorlara yer verileceği bilinmezken, aracın son halinin 2009 Detroit Motor Show'da görücüye çıkması bekleniyor.