Abt Audi S4

Alman tuning firması standart Audi S4 modelinde kayda değer güç artışı sağlayan bir paketi satışa sundu. S4'ün 3.0 litrelik TFSI V6 motorunun gücü 435 bg'ye ve 520 Nm torka yükselmiş. Bu değerler üretim versiyonunda sırasıyla 333 bg ve 440 Nm.

Yükselen performans, hızlanma değerlerini de iyileştirmiş ve standart aracın 0’dan 100 km/s’ye ulaşması 5.1 saniye yerine artık 4.6 saniye sürüyor. Güçlendirilmiş modelin azami hızı da 282 km/s, zira Abt, Audi S4’ün azami hızını 250 km/s ile sınırlayan elektronik sınırlayıcıyı devreden çıkarmış.

Abt, otomobilin performans kiti sayesinde büyük bir sürüş keyfine kavuştuğunu iddia ediyor ve kitin 7 vitesli DSG şanzıman ile de mükemmel bir uyum içinde çalışacağını garantiliyor.

Allgaeu merkezli tuning şirketi S4 için ayrıca dörtlü spor egzoz sistemi ve 18 ya da 20 inçlik Abt ya da BR jantlar sunuyor.

Abt muhtemelen bu performans tuning paketini A4 model serisi için de sunuacak; beyaz ve gümüş A4’ün fotoğraflarında görülen stil paketi ile beraber...

Abt’nin web sitesi güç kitinin fiyatını 3800 Avro artı montaj için 60 Avro ve TÜV sertifikasyonu için 130 Avro olarak belirtiyor.

SEAT ALTEA XL

Doğuş Otomotiv – SEAT tarafından geçtiğimiz günlerde satışa sunulan Yeni Altea XL, hem ÖTV cazip fiyatları hem de kalabalık ailelere özel çözümleriyle ilgi görüyor. ÖTV indirimi uygulamasındaki artışa rağmen 41.800.-TL tavsiye edilen kampanyalı anahtar teslim liste fiyat üzerinden uygulanan cazip indirimlerle satışa sunulan Yeni Altea XL’de ayrıca VDF ile özel kredi seçenekleri de mevcut.




Tatil yolculukları daha konforlu ve daha keyifli


1.4 lt TSI 125 hp motor seçeneğiyle satışa sunulan Altea XL, 532 litrelik bir bagaj kapasitesine sahip ve sınıfının en geniş otomobillerinden birisi olma özelliğini koruyor. Katlanabilir arka koltuklarıyla da uzun seyehatler için mükemmel bir yol arkadaşı. Zarif ve akıcı siluetiyle çok daha sportif bir görünüme sahip Altea XL, iç mekânda kalabalık ailelerin kullanımına ideal çözümler sunuyor. Altea XL’de yeni çok fonksiyonlu direksiyon, direksiyondan kumandalı radyo/cd-mp3 çalar, 16 inç alüminyum jantlar standart olarak yer alıyor. Ayrıca, opsiyonel olarak sunulan DVD/video oyunu ve iPod® bağlantı yuvasına sahip katlanabilir 7 inç multimedya ekran, yolculukları daha keyifli hale getiren özellikleri arasında yer alıyor. Altea XL’de ayrıca, Yokuş Kalkış Destek Sistemi (=Hill Hold Control/HHC) de opsiyonel olarak sunuluyor.


Güvenlik ön planda
Altea XL’in Style versiyonunda standart olarak sunulan Dönüşe Duyarlı Ön Sis Farı artırımış güvenlik öğelerinden. Bununla birlikte, yine bu pakette ön ve arka park sensörü de standart olarak sunulan özellikler arasında. Geliştirilen ESP ve Çekiş Kontrol Sistemi (TCS) ile daha iyi bir yol tutuşa sahip Altea XL’de 6 adet hava yastığı standart olarak yer alırken, 2 adet hava yastığı arka koltuk kenarlarında opsiyonel olarak sunuluyor. EuroNCAP Yetişkin Yolcu Koruma standardında beş yıldıza, Çocuk Yolcu Koruma standardında ise dört yıldıza sahip Altea ailesinin üyesi Altea XL’de, iki adet çocuk yolcu koltuğunun şasiye güvenle bağlanabilmesini sağlayan ISOFIX sistemi de mevcut.

Yeni Peugeot 107

Çevreci ve şehirli Peugeot 107, bundan böyle kendisine daha sağlam ve şık bir görüntü kazandıran yeni tamponu ile farklı bir ön yüze sahip. Tampon bir ızgara ve iki dekoratif şeritle süslü yan kafesler içeriyor. Böylece, yeni tip tamponun ana bölümünü oluşturan geniş krom bandı sayesinde aracın ön yüzü son derece güçlü bir kişilik sergiliyor.




Beş kapılı olarak sunulan bu şehir içi modeli, ışıltılı ve parıldayan yeni Mandalina turuncu ve Elektrik mavisi kaporta renkleriyle daha çekici bir görünüm sunuyor.




Şık tasarımı ve uygun satın alma fiyatıyla tutulan bu küçük şehirli modelin kullanışlılığı ve tasarruflu kullanımı müşteriler tarafından tercih edilmesinin başlıca nedenlerini oluşturuyor.




Manuel ve 2-Tronic versiyonlarına göre şehir dışında 100 km’de 3,9 lt ve 4,1 lt tüketimiyle ve 106 ve 107 g CO2 emisyonuyla, 107’nin düşük olan yakıt tüketim seviyesi daha da iyileştirildi.




107 böylece Peugeot’nun 2007 yılında Avrupa’da 120 g’dan daha az CO2 emisyonuna sahip araçlar sınıfında lider olmasını sağlayan modellerden biri olmuştur. Avrupa’da km başına 120 g’dan düşük CO2 emisyonuna sahip satılan her altı araçtan biri Peugeot markası taşıyor.

Opel Insignia ile nefes aldı yeni Astra ile gaza basacak

ABD'de patlak veren krizin vurduğu General Motors'un darboğaza girmesi nedeniyle sıkıntı yaşayan Opel, geçirdiği zor günleri geride bıraktı. Birçok şirketin satın almak için peşinden koştuğu Opel, Insignia'nın ardından en çok satan modeli Astra'nın dördüncü nesli ile yepyeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Opel'in kompakt sınıftaki modeli Astra, Eylül'de satışa sunulacak. Yeni Astra, Kasım'da ön satış yöntemiyle Türk otomobilseverlerin beğenisine sunulacak. 2010'da yollara çıkacak. Opel'in Insignia ile başlayan tasarım dili yeni Astra'da da kendini gösteriyor. Yeni Astra, sportif bir görünüme kavuşmuş. Mevcut modele göre 170 mm daha uzun olan yeni Astra'nın toplam uzunluğu 4.420 mm'ye, dingil mesafesi ise 71 mm artışla 2685 mm'ye çıkmış. Yeni Astra ile birlikte 140 bg güç üreten 1.4 litrelik turbo motor devreye girecek. Ayrıca şanzımanda da easytronic yerine tam otomatik vites seçeneği yer alacak. Türkiye'de ilk etapta 1.6 lt 115-180 bg ve 1.4 100 bg gücündeki versiyonlar satışa sunulacak. Tepeden tırnağa yenilenen Astra'da yenilikler sadece dış ve iç tasarımla sınırlı değil. Astra'nın dışarıdan görünmeyen ancak direksiyona oturunca hissedilen yenilikleri var. Opel mühendisleri şaşi sisteminde yaptıkları yeniliklerle aracın yol tutuşu ve sürüş konforunu artırmışlar. Yeni nesil Opel Astra'da daha uzun aks mesafeli ve tekerlek izi aralıklı yeni bir şasi yerleşimi tasarlamışlar. Ayrıca viraj alma sırasında süspansiyon üzerindeki yanal kuvvetleri destekleyen bir Watts bağlantısı eklemişler. Bu aynı zamanda, denge ve konfordan ödün vermeden aracın dinamik ve çevik olmasını sağlıyor.




ASTRA'NIN İÇ MEKÂNINI MÜŞTERİLER TASARLADI


Yeni Astra'nın özellikle iç mekanı abisi Insignia'dan izler taşıyor. İç mekân tasarımı ve kullanılan malzemeler Astra'ya bir üst segment otomobil havası veriyor. Opel tasarımcıları yeni Astra'nın iç mekânını tasarlarken farklı bir yöntem denemişler. 400'den fazla tüketiciye danışarak, en çok kullandıkları 20 eşyayı belirlemişler. Bu eşyaları saklayabilecekleri bir iç mekân için çalışmışlar. Böylece ön konsolde, kapı içlerinde, orta konsolde yeni eşya ve içecek gözleri tasarlanmış.




SÜRÜCÜ, SÜRÜŞ ÖZELLİKLERİNİ OTOMATİK OLARAK SEÇİYOR


Daha önce Insignia'da bulunan FlexRide sistemi de Opel Astra ile kompakt sınıfta ilk kez kullanılıyor. FlexRide sistemi, süspansiyon özelliklerini, direksiyon sertliği ve gaz pedalı kuvvetini sürücünün seçimine göre otomatik olarak şekilde ayarlıyor. FlexRide, sürücüye Standart-Spor ve Tur olmak üzere üç farklı seçenek sunuyor.




SABAH

Ford Ka 1.2 Style

Ilk nesil Ford Ka, birçok farklı ülkelerde de satışa sunulan, çeşitli tasarım ve Avrupa çapında en iyi otomobil ödülü de dahil olmak üzere kalan 12 yıl içinde pek çok şey elde. Ama elbette en büyük Feat 1,4 milyon evler üzerinde, yarım milyondan fazla olan İngiltere'de olduğunu ulaşan oldu.

Biz Avrupalılar, hemen en sonuncusu kadar orijinal Yeni Kenarlı Ka sevdim üretim hattına kapalı haddelenmiş geçen yıl. Yani bu yeni modeli bugüne kadar görülmemiş bir baskı altında başarılı olmak olduğunu söylebiliriz.

En imkansız yakın nasıl yüksek kalitede para yapmak için denklemi çözmek için Ford'un çözüm arzu şehir araç Fiat ile katılım ve geliştirme maliyeti ayrıldı. Hangi ile bileşenleri yüzde yeni cilt altında neden yeni Ka hisseleri 80 olan Fiat 500.

Ve detay olarak önemli ölçüde Fiat, tabii ki, onu görünür şekilde özellikle farklı yeni küçük Ford olduğunu. Ve sürücüler. Ama bu yeterli Fiat değil de gelen rakip yanındaki yüksek fiyat haklı iyi Mazda ve Kia? Biz-den-top ikinci deneme-spec Stil + 3dr modeli £ 8945 at bulun.

Tasarım
Peki bir ortak girişim yapar, ve oluşur nasıl Ka bu mekanik farklı Fiat 500? Bir başlangıç için, Ka bir Fiat Panda olarak olarak 500 yaptım ve ortak girişim yaşam başladı ancak 2005 yılında Fiat Panda ve Ford mevcut platformu her iki araba oluşturmak için kayıt başladı.

Fiat Projenin artı motor, şanzıman, şasi ve süspansiyon sistemleri için temel bodyshell sağladı. Ford sonra retuned ve yeni Ka oluşturmak için araç restyled. Dolayısıyla 1,2-test araba litrelik SOHC benzinli motor Fiat 500's için kağıt üzerinde m benzer bir 67bhp ve 75 £ geliştirilmesi, gerçekte oldukça Ford farklı düşünüyor aynı görünebilir.

Çünkü ECU daha Ford'un beğeni yanıt için tekrar yazıldı sahiptir Bu kısmen, ama aynı zamanda, çünkü Ford yeni bitkiler ve motor monte sahip olan Ka hissediyorum ve Ford gibi yapmak tırmanıyor.

Ancak en büyük fark kadar arka süspansiyon, nerede Ford 30 yüzde monte etti ağır Anti-roll bar ve hemen hemen her şeyi hareket eder Ka dinamik kişiliği sağında tür vermek değiştirildi rağmen, hala 500 temel geometri hisse MacPherson Struts ve bobin arkasında bir burulma ışını ile önde springs.

Bu fren sisteminde de kağıt üzerinde aynı: ön diskler ve arka davul, anti is kilidi ve standart ABD. Ama, tekrar, Ford daha Ford olarak cevap-şekilde gibi isteğe bağlı istikrar ve çekiş kontrol sistemleri retuned vardır. Aynı elektrik direksiyon için, dampers ve tire yaylar kablo monte-gearchange işletilen gider.

Diğer bir deyişle, bu, Ford gibi farklı Fiat 500 it bak yaptı yolu olarak sürücü için ayarlanan bir araba. Oldukça nasıl Fiat yanındaki büyük oranda aşağı kişisel zevk için, ancak Ka ve tasarım konusunda bir şey's for sure: the Ka arsız ve pleasingly metal içinde külçe halinde görünebilir, ama az olan Fiat arttıkça ve çarpıcı olduğunu inkar ediyorum iki. Bu hem içinde hem de dışında geçerlidir.

Yol Tutuş
Ford, sekiz valf motoru bir uyum ve performans tarzı ile mutlu olduğunu iletmek için zaman ve çaba 1,2-litrelik retuning bir sürü geçirdi. Sonuç gerçekten quantifiably değişmiş deneyimi, ama olsun daha Fiat ne almak daha cazip Başka bir konu olsa bile, Ka perkier ve düz hızlı Fiat daha iyi ve şık giyimli gearchange bir tatlı var.

Bu Ka ana sorunu bu şey bir kaç yüz Revs motor olarak aranan fazla ile kabin içindeki gürültü bir şaşırtıcı miktarda üretir olduğunu. Boş olarak, örneğin, bir Fiesta daha sessiz, ama sen 70mph at üst bu 5dB yüksek's olduğunuz zaman tarafından süre bir büyük 7dB yüksek üçüncü vites üst sonunda. Bu genelde, neredeyse fazla rafine böylece diğer birçok Fords yeterlidir değil yeni Ka in bol's düşünüyorsanız, ya sarhoş.

Yani, bir adam gibi canlı performans ilk dört vites rağmen, () üst beşinci kadar 1,2 ile başa çıkabilmek için-litrelik motor dokunmatik hissediyor olduğunu söyledi. Ford kesinlikle kısma ve fren ile de, her ikisi de pürüzsüz ve daha güçlü daha da bulunan karşılık pedalı sihrini çalıştı Fiat 500.

Arka bu yeni anti-roll bar sayesinde, Ka gerçekten çok net ve 500 yolda daha tauter hissediyorum gelmez. Bu direksiyon yaklaşık olarak ne ön lastikler at gidecek bir Fiesta's yolunda telegraphs o kadar iyi hissediyor. Düşük hızlarda bile vücut kontrollü de Fiat üzerinde bir artış elde temsil yolu, gibi bir köşe olarak, özellikle bu köşe yüzeyinde olur ıslak olarak teslim ön sonunda temel lokma yapar.

Ancak ticaret-off, ve Ford'un istediğiniz Ka berrak hissettirmek için bir sonucu olarak uğrayan o yolculukta konfor bulunuyor. Rougher yollarda on ve Ka's binmek en iyi, çok kötü hiç iyi değil canlı az mükemmel su yüzüne motorways.

2008 Subaru Impreza WRX STI

Nitekim, Güney Cal için Evans' iade üzerine biz lastikleri teftiş ve fark kullanan, sonra üzerinde 17.000 kilometre uzaklıktaki, bloklar bile giyim bar-yumuşak ve yapışkan yaz lastik için kötü değil kilometre ile eskimiş olduğunu, ancak kendi basmak değil Biz derhal Lastik Rack denir. Yedek lastik için, biz Dunlop satır içinde kalmak için, Direzza Spor Z1 Yıldız Özellikler ($ 893.85) takımı ile OE SP Spor 600s swapping tercih. Bugüne kadar, Direzzas sessiz bir yolculuk ve eşit kullanırken OE lastikleri ile teslim bulunmaktadır.

Lastik gürültü rağmen Evans ve Subaru's canlı kişilik zevk aldın ve limitsiz sırasında kahramanlık kullanma. "Sport Sharp için otomobilin SI Drive Anahtarlama kısma karşısında farkı bir dünya yapar." Kıdemli editörü Ron Kiino, "Ben Spor Keskin ve tek ayar-de Spor ve Akıllı ayarları sönük kısma gerektiğini düşünüyorsanız çok fazla düşünüyorum eklenmesi kabul eder."

Evans da, "hayır noktada lastikleri gevşek zarar ne de araba Benden uzak almak için denemek mi yaptım - etkileyici-tarama sıcak tutarken notlar."


Dislikes? Bu altı gibi, bu araba daha eğlenceli bir yumuşak hırsız olur sürücünüze olacak "tek şey, hızlı biraz clunky olduğunu."

"Ve bir başka sancı var, ve bu gezinti ile's. While it iyi çalışır, eğer sesli yönünde açık, sistem size yol düz gitmek reji ısrarla gereklidir çok çok daha fazla kere gezmiş. Ne zaman bu büyük bir çapraz sokak ne gördüğü iki mil içinde almak, size doğru gidiyor tutmak için her yarım mil uyarır. bunu çevirmek için bana söyleyebilir için müzik kesme, ısrarla Dört kez. Tamamen gereksiz. "

Artı tarafında, STI, 19,5 MPG at tutumlu yakıt ekonomisi sağlamak için, 2.5-litre tüm turbocharged özellikle devam-wheel-drive ralli roket. Bu aynı şekilde bir küçük 2,0 bile Evo equiped-litre motor, bugüne kadar sadece 18,1 MPG kayıt olduğunu.


2008 Subaru Impreza WRX STI
Ay / mil hizmet 11/19, 114 yılında
Ort econ/CO2 19,5 mpg/0.99 lb / mili
Çözümlenmemiş sorunları Yok
Bakım lastikleri, 1 dönüşümlü-motor hava filtresi yerine) 413.74 $ (2-yağ değiştirme / denetim / maliyet
Normal () lastik yerine $ 893,85 maliyet giyim

2010 Model Volkswagen Polo

Peki burada neşeli yandan bir paçavra's. Volkswagen Hayır daha az yetki bu petrol fiyatlarının önemli ölçüde zaman yakında çıkma olmayacaktır inanmaktadır. Yani ABD, bu yeni VW Polo satış olmayacak Ancak bu geri dönüşü olmayan bir karar değil. Eğer gaz fiyatları yörüngesine yeniden veya gitmek gerçekten eğer Ford Fiesta puanlarını ve büyük bir hit, VW, Meksika bu yapı Polo federalize olabilir ve ABD satıcıları içine almak.

Bu Fiesta gibi, Polo Avrupa'nın çok milyon ünite küçük araba kesimi büyük bir oyuncu ( 'superminis' de İngiliz İngilizcesi olarak adlandırdığımız demektir). İlk Polo 1975 yılında, ilk dört kuşak başlatıldı - Bu beşinci ise - 10,6 satılan milyon birimleri. Bu İspanya Avrupa tüketim için yapılmış olacak, hem de Çin, Hindistan ve Rusya, bu ve diğer pazarlarda satış.

Yeni araba için, VW dört temel alan tasarımı; düşük tüketim Motor; algılanan kalite ve güvenlik konusunda çabalarını yoğunlaştırmıştır vardır.

Güvenlik nedeniyle Avrupa NCAP değerlendirme programı bile sıkı oldu ve VW beş yıldızlı almak gerekiyor yükselmiştir.

Dizayn, kalite ve düşük tüketim müşteri tarafından talep edildi, VW söyledi. Şasi ve iç mekan, bu kadar çok fazla araç da önce - eşit ve alıcılar için yeterli dahil diğer açıdan, ancak bir standout.

Tasarım VW grubu şekiller-Meister Walter de Silva tarafından overseen oldu. Bu Golf için benzerlik görebilirsiniz, ancak bir kaç göz elemanları, swages ve eğriler çekici içerir. Küçük araba alıcılar daha kompakt araç pazarında millet daha müreffeh ama olabilir, çünkü daha genç olması ve daha az aile bağlı araba düşünceleri, daha fazla duyguları ile, daha az soğuk rasyonellik seçin. Daha duygusal tasarım Dolayısıyla,. Yine de Polo de süslü ok net steers bu Fiesta ve anlamlılık gibi.

Biz en güçlü gaz motoru, bir 105 kW turbocharged 1.2L TSI (VW zorla indüksiyon, doğrudan enjeksiyon) için konuşma denilen zaman geçirdim. Evet, bir 1,2 en başlatılması aralığında güçlü, akaryakıt ihtiyacını yer küçülmesi tasarrufu için thanks. The Turbo bu gerekli posta verir. İşte kapalı arasında geçiş çok az anlamda-artırmak ve üzerindedir. Bu kadar tatlı revving de. Eğer daha iyi bunu söylüyor ediyorum bilmiyordum bir canlı güzel normalde 1,6 aspirated. Aslında Orada bir normalde 1,6 önceki Polo aralığında aspirated olan 1,2 TSI daha iyi performans gösterdiğini ancak Avrupa sürücü döngüsü üzerinde yüzde 20 daha az yakıt kullanıyor.

Bu gibi biraz uzun notchy standart altı atmak geliyor manuel hızı. VW performansını numaraları (genellikle kötümser) 9.7 sn olarak 0-62 mil ve 119 mil ve en hızlı arama kanıtlıyor. Bir süper pürüzsüz yedi hızlı çift debriyaj iletimi, isteğe bağlı ve yükseltir birkaç yüzde gerçek dünya ivme ile.

Diğer açıdan bu şasi yetkili olduğunu. Ön süspansiyon McPherson Struts, bir burulma ışın ile arka gereğidir. Hiçbir şey fantezi sonra. Kullanım ise grippy ve tamamen güvenli değil, büyük eğilimli dışa doğru çekmek, ancak kesinlikle Ford'un Fiesta ve canlılık yok.

Ayrıntılandırma gerçek güçlü noktası, lastik gelen gürültü ile ve hem de powertrain rüzgar iyi örtülü tutulacak. Bu yolculukta konfor, eğer zaman zaman bir underdamped bobbling maruz esnek iyi. Ve sürüş pozisyonu ve koltuk, yine her zaman olduğu gibi bir VW ile mükemmel. Önce tükenme beklemeye aldılar Bu arabaya uzun bir yol sürücü olabilir.

Kabinde mobilya ama muhafazakar bir marvelously çalıştırılır. Son satırları sıkı ise; plastik yüzeyde ve reassuringly altında katı yumuşak ise, çok zevkle makul alüminyum ile garnished Finishers bak. Ve bazı gerçek alüminyum da's. Yine, VW ve kuvvetli için oynamaya karar verdi.

Avrupa'da aralığı bazı catastrophically zayıf benzinli motorlar ile kapalı başlar (60 kW anyone?) Ve bazı marka-top-notch ekonomi ve ayrıntılandırma yeni 1.6L diesels kadar devam edecek. Isteğe bağlı başlamak ile donatılmış, 90 HP ve 170 £ ile 1.6L stop-m Avrupa CO2 derecelendirme bir Insight yenebilir.

Ayrıca, piyasada önümüzdeki yıl nedeniyle bir prototip Polo Bluemotion verdim. It is a 1.2L üç aynı dizel motor silindir sürümüyle ve bu bir aşağı yeni Prius düzeyinde CO2 vardır equiped's. Bu hiç de sürücünüze sefalet ile's. Bu cesur küçük motorlu bol tork, ve bir hava kiti şey güzel otoyol hızlarında birlikte kayma tutar.

Şey bu spikier sonunda bir Polo GTI da önümüzdeki yıl boyunca 1.4L TSI VW mükemmel 170 hp yıldızı olacak. Bu oldukça iyi bir hız krankla her iki bir Turbo ve anlık cevaplar için süperkompresör vardır.

Eğer VW burada ABD'nin en Polo aralığı başlatmak için bunlar, bu yüzden kuruş ucuz asla ediyorum-belki abone wouldn't alıcılar var. İnsanlar kaliteli ödemek için büyük olasılıkla Golf veya yaklaşmakta olan Meksika-Jetta inşa için tercih ediyorum istekli. Bu olabilir küçük araba, iyi bir gaz krizi yok, bu Polo muhtemelen en uzak durma olduğunu.

Yaz ayları Audi A5 Cabriolet ile keyiflenecek

Dinamik, kendine güvenen ve çarpıcı; Sportif karakterin, cabriolet cazibesiyle mükemmel birleşimi olan kumaş tavanlı dört kişilik A5 Cabriolet, satışa sunuldu.

Bütün üstü açık Audi modellerinde olduğu gibi yeni A5 Cabriolet’da da dinamik ve çarpıcı bir görünüm sağlayan klasik kumaş tavan, son derece hafif, yumuşak ve 15 saniyede açılıp, 17 saniyede kapanabiliyor. Her iki hareket de 50 km/s’e kadar hızlarda gerçekleştirilebiliyor. Açıldığı zaman etkileyici bir şekilde katlanarak, çok az bir alan kullanan Audi A5 Cabriolet’nun tavanı, bagajda 320 litrelik bir hacim kalmasına olanak tanıyor. Bu değerle rakiplerinden açık ara öne çıkan A5 Cabriolet’da yumuşak tavan bölmesi, tavan açıldığında otomatik olarak alçalıyor. Bagaj alanı ve iç mekân arasında geniş bir geçiş sağlayan katlanır arka koltuk sırtlığı da saklama alanını 750 litreye yükseltiyor.

Geniş iç mekan ve konfor özellikleriyle uzun yolculuklar daha keyifli


2.75 m.’lik geniş dingil mesafesiyle sınıfının en uzun iç mekânına sahip Audi A5 Cabriolet, uzun seyahatler için oldukça geniş bir alan sunuyor. Akan çizgilerdeki zarafet, işlevsel ergonomi ve birinci sınıf işçiliğin ön plana çıktığı iç mekanda, sürücüye odaklanan biçim verilmiş plastik konsol akıcı çizgilerle orta tünele ve kapı kaplamalarına bağlanıyor. Alçak konumlu standart koltuklar sayesinde mükemmel bir kontrol ve desteğinin sağlandığı A5 Cabriolet’da emniyet kemeri kullanımı elektrikli kemer uzatıcılarla kolaylaştırılıyor. Araçtaki bazı özel çözümler ise seçenekler halinde sunuluyor: Spor koltuklar, havalandırmalı konfor koltuklar ve boyun seviyesinde ısıtma ön koltuklarda isteğe bağlı olarak alınabiliyor. Dört kişilik yolculuklar için ferah bir alana sahip A5 Cabriolet’da güneşin ısıtıcı etkisini azaltmak amacıyla özel bir malzemeyle kaplanan deri koltuklar standart olarak sunuluyor

5 farklı motor ve 5 farklı güç seçeneği


Güç çıkışları 180 hp’den 265 hp’e kadar değişen üç benzinli ve iki de dizel motorla pazara sunulan A5 Cabriolet’nun beş motor seçeneğinin tamamı doğrudan püskürtmeyle; dördü ise aynı zamanda turboşarjla besleniyor. Mevcut aktarma organları arasında altı ileri manuel şanzıman, sürekli değişken multitronic ve son derece hızlı yedi ileri S tronic bulunuyor. Önden çekişe ek olarak, yüksek güçlü motorlar için quattro çekişin de sunulduğu A5 Cabriolet’da tahrik kuvvetini arka tekerlekler arasında değişken şekilde dağıtan böylece quattro’yu daha da dinamik ve daha güvenli hale getiren yenilikçi spor diferansiyel de opsiyonel olarak sunuluyor.



İşte Audi A5 Cabriolet / Foto-Galeri

Audi Drive Select; benzersiz sürüş deneyimi


A5 Cabriolet, Audi tarafından geliştirilen ve benzeri olmayan ‘Audi Drive Select’ sisteminin uygulandığı modeller arasında yer alıyor. Audi Sürüş Seçimi olarak ifade edilen sistem, otomobilin üzerinde yer alan spor diferansiyel, gaz pedalı tepkisi, uyarlanabilir süspansiyon, dinamik direksiyon, şanzıman gibi teknik bileşenleri ve işlevleri, “Sport”, “Comfort” ve “Automatic” modunda farklılaştırarak A5 Cabriolet’nun değişken sürüş karakterlerine bürünmesine yardımcı oluyor. Bununla birlikte MMI ile donatılmış A5 Cabriolet modellerinde ayrıca dördüncü bir mod daha sunuluyor. “Bireysel” adı verilen bu mod, direksiyon oranından, şanzıman değişim oranlarına, gaz pedalı tepkisi ve elektronik uyarlanabilen amortisör ayarlarına kadar toplam 24 farklı sürüş modunun sürücü tarafından ayarlanmasına imkan tanıyor.

Her şey düşünüldü


Etkileyici bir dizi standart donanıma sahip A5 Cabriolet’da tam otomatik konvertible tavanı, LED’li gündüz farlarına sahip Xenon farlar, Milano deri döşeme, 17 inç alaşım jantlar, çok fonksiyonlu spor direksiyon, hız sabitleme sistemi (cruise control), aşağı katlanabilen ve geniş bir geçiş aralığı temin eden arka koltuk sırtlığı, otomatik klima, renkli orta bilgilendirme ekranına sahip Concert radyo sistemi, CD ve mp3 çalar, elektrikli emniyet kemeri uzatıcıları ve elektromanyetik park freni gibi donanımlar, güvenli ve konforlu bir sürüş için gerekli ayrıntıları oluşturuyor. Bununla birlikte opsiyonel olarak sunulan: xenon plus farları dinamik viraj aydınlatmasıyla birleştiren ‘Uyarlanabilir Far’, uzun ve kısa far arasında otomatik olarak değişiklik yapan ‘Uzun Far Asistanı’, anahtarsız erişimi sağlayan ‘Akıllı Anahtar’ , üstün ses çıkış gücü ile etkileyici Bang & Olufsen Ses Sistemi, havalandırma özelliğine sahip konfor koltuklar gibi donanımlar da kaliteyi tamamlayan unsurlar olarak göze çarpıyor.

Peugeot RCZ gün sayıyor

Sportif RCZ, Peugeot’nun adında rakam kullanmadığı ilk seri üretim modeli olacak.

Eylül ayında yapılacak Frankfurt Fuarı' nda tanıtılması beklenen Peugeot'un sportif coupe modeli RCZ'nin ilk fotoğrafları yayınlandı.

2+2 oturma düzenine sahip olan Peugeot RCZ'nin ilk fotoğrafları ne yazık ki sportif coupe otomobilin tamamını kapsamıyor ama eldeki fotoğraflar 2007'de Frankfurt'ta sergilenen 308 RCZ ile seri üretim modelinin neredeyse birbirinin aynı olduğunu söyleyebilmemiz için yeterli. Bunun en büyük ispatı ise çift boğumlu arka cam tasarımı ve tavan paneli diyebiliriz.

RCZ'nin diğer Peugeot modellerinden farkı ise Fransız üreticinin adında 'sıfır' veya 'çift sıfır' kullanmadığı ilk aracı olması. Her ne kadar konsept versiyonda 308 ön adı kullanılmış olsa da Peugeot seri üretim modelinde bundan vazgeçmiş.



İşte Peugeot RCZ / Foto-Galeri



2010 baharında seri üretime geçecek olan RCZ'nin motor seçenekleri hakkındaki bilgiler hala tam net olmamasına rağmen BMW ve PSA Grubu tarafından yeniden geliştirilen 218 HP'lik çift turbo kanallı 1.6lt dört silindirli motorun bu otomobilde de kullanılması bekleniyor. Diğer taraftan Peugeot'un kısa bir süre önce 407 Coupe'de kullandığı 163 HP güç ve 340 Nm tork üreten 2.0 lt dizel motorunun da RCZ'de görev yapma ihtimali bir hayli yüksek.

1990’ların gözdesi Uno Tipo ve Tempra, ikinci el’de yine çok aranıyor

Türkiye’ye 1990’da ilk olarak ithal İtalyan modelleri ile giren, ardından TOFAŞ’ın 2001’e kadar ürettiği Fiat Tempra, Tipo ve Uno’lardan onbinlercesine trafikte bugün de rastlanıyor....

İkinci el galerileri, açık otomobil pazarları ve ikinci el satışı yapılan internet sitelerinde de bu modellerden binlercesi yeni sahiplerini bekliyor.

İtalyan Fiat’ın 1990’larda çok tutulan modellerinden Tipo, Uno ve Tempralar, günümüzde daha çok LPG’li olarak yollarda boy gösteriyor. Bu otomobillerin sahipleri, araçlarına LPG sistemi taktırarak yakıt tasarrufu yapmaya çalışırken, ikinci el’de LPG’siz modellere de rastlanıyor.

Tipo’lar için ikinci el’de genelde olumlu yorumlar yapılıyor. Unolar ise şehir hayatında kolay kullanımı ile dikkat çekiyor ancak, bu araçların da yol tutuşunun zayıf olduğu yorumları yapılıyor.

Uno kullanıcıları genelde 90-100 km hızlardan sonra araçların çok ses aldığını ve dengesinin kaybolduğu yorumunu yapıyor. İkinci el otomobil piyasasında Uno’nun 60 s ve 70 s modelleri ile SX ie’lerine çok rastlanıyor. Tipo’ların büyük çoğunluğu ise 1.4 litre motora sahip. Tempra’larda ise 1.6 ve 2.0 litrelik motorlar bulunuyor.




Modifiyeli Tempra

İkinci el piyasada Tempra’nın 1997-1999 model 1.6 ie’leri 7500-13000 YTL aralığında satılıyor. Tempra’nın 1994-1995 model 2.0 motorlularına 5 bin ila 7 bin 500 YTL fiyatlar biçiliyor. 1993-1997 model aralığındaki Tempra 2.0 ie 16V’ler genelde 6 bin YTL ile 12 bin 500 YTL aralığında satılıyor. 1993-1996 modal Tempra S’ler 5500-9500 YTL; 1995-1999 model Tempra SW 1.6 ie’ler 6500-11000 YTL fiyatlara alıcı buluyor.

1996, 1997 ve 1998 model Tempra SLX’lerin ikinci el piyasa değerleri ise 8 bin YTL ile 11 bin 500 YTL arasında değişiyor. Tempra SW 2.0 ie 16V’ler 7500-11000 YTL aralığında fiyatlara el değiştiriyor. Tempra SW AC’ler 7500-10 bin YTL’den; SW SX’ler 7000-10500 YTL’den; SX’lerse 5000-8500 YTL aralığından satılıyor. Tempra SXA’lar 5500 YTL ile 11 bin YTL arasında fiyatlar bulabiliyor. Tempra’nın en donanımlı modellerinden SXAK’lar da 7 bin YTL’den başlıyor. SXAK’lardan bir tanesi, full modifiyeli olarak 15 bin YTL fiyata alıcı bekliyor.





İkinci el’deki bazı Tempra’ların özellikleri ise şöyle:


1997 model 1.6 ie, 66 bin kilometrede ve 7900 YTL.

125 bin kilometredeki, 1997 model 1.6 ie 8500 YTL.

1999 model 1.6 ie, 145 bin km’de ve 13 bin 500 YTL.

105 bin kilometredeki, 1995 model Tempra 2.0, 7500 YTL.

1995 model, LPG’li Tempra 2.0 ie, 6 bin YTL.

1997 model, 90 bin km’deki 2.0 ie 16V, 11 bin YTL.

Komple zırhlı olan, 1993 model 2.0 ie 16V, 10 bin dolar.

1999 model, 110 bin km’deki Tempra SW 1.6 ie 16V, 11 bin YTL.

145 bin kilometredeki, 1996 model SW 2.0 ie 16V, 7500 YTL.

1997 model, 103 bin km’deki SW AC, 9250 YTL.

128 bin km’deki, 1995 model SXAK, 10 bin YTL.




İthal Tipolar daha pahalı

1990 yılında İtalya’dan ithal modellerle yollarda boy göstermeye başlayan Tipo’lar ise modifiyeli modelleri ile 20 bin YTL sınırını geçiyor. İkinci el’deki bazı Tipo’ların özellikleri şöyle:





1994 model, 1.4 Tipo SX ie, 97 bin km’de ve 8 bin YTL.

130 bin kilometredeki, 1998 model Tipo 1.4 SX, 8500 YTL.

1997 model, 70 bin kilometredeki Tipo 1.4 SX ie, 12 bin 250 YTL.

İtalya üretimi, 1995 model coupe Tipo 2.0 16V, 115 bin km’de ve 11 bin 750 YTL.

94 bin kilometredeki, 2000 model Tipo 2.0 16V, 17 bin 500 YTL.

İtalyan tipi, modifiyeli 1999 model Tipo 2.0 16V, 22 bin YTL.

Modifeyi ile tamamen başka bir görünüme bürünen 1996 model Tipo SX, 24 bin YTL.





Fiat Uno’lara ise bugün bile özellikle hanım sürücüler ilgi gösteriyor. Şehir trafiğinde kolay kullanımı ile dikkat çeken Uno’ların ikinci el’deki bazı modellerinin özellikleri şöyle:



1993 model, 128 bin km’deki Uno 60 s, 4500 YTL.

120 bin kilometredeki, 1994 model Uno 60s, 5000 YTL.

2001 model, 15 bin km’deki bayandan Uno 1.4 ie, 9750 YTL.

101 bin km’deki, 2000 model Uno 1.4 ie, 10 bin YTL.

1996 model, 101 bin kilometredeki Uno SX ie, 6500 YTL.




Tipo’ların motor gücü nasıl yükselir

TİPO kullanıcıları, zaman zaman araçları hakkında bilgi almak için uzmanlara danışıyor. 1996 model Tipo SLX olan bir kullanıcı da, arabam.com’daki soru-cevap köşesine şu soruyu yöneltti: "Aracımın motor gücünü nasıl yükseltebilirim. Araç oldukça temiz ama, motor performansından memnun değilim. Daha yüksek güç ve tork değerleri için bu araçlara nasıl müdahale edilebilir? "




Güç artar ama..

Uzman, bu soruya şu cevabı verdi: "1996 model Fiat Tipo SLX aracın motor gücü 89 HP. Bu güç, aracınıza yeterli performans sağlayabilir. Ancak performans şikayetinizin sebebini öncelikle üretimdeki kayıplarda arayın. Motorunuz asıl gücünü üretemiyor olabilir. Öncelikle bir dinamometre aracılığıyla motor gücünü ölçtürün. Motorunuzun gücünün düşük çıkması halinde, asıl gücünü elde etmeniz için gerekli işlemleri yaptırın. Sonra, performans sorunu sizi rahatsız ederse motorun gücünü artırma yönünde özel çalışma yapılabilir. Ölçümlerde motor sağlıklı çıkarsa performansı artırıp 110 HP güç elde edilebilir. Ancak bu artan güç, rölanti devirlerini biraz bozar ve hafif sarsıntılı çalışma başlatır, yakıt tüketimi en az yüzde 5 artar. "





Tempra; geniş ve kullanımı rahat





FİAT Tempra sahipleri, bu araçlardan almayı düşünenlere şu uyarılarda bulunuyor:



. Öncelikle, aracın kilometresinin orjinal olup olmadığını sanayide ustalara gösterin.

. Aracın motori rektifiye görmüş mü, yine ustasına baktırın.

. 93-94 modeller, ön takım problemi verir. Ses yapar. Ön rot başları değişmemişse, tüm tablayı değiştirmek gerekir ve bu da pahalıya patlayabilir.

. Araba yağ yakabilir. SÜrekli yağ koymak gerekecektir. Ortalama 1000 kilometrede bir.

. Kullanımı rahattır, bagajı geniştir. LPG tüpü konulmasına rağmen bebek arabası ve alışveriş paketlerini bile bagaja sığdırmak mümkün olabilir.

. Yere yakın olması nedeniyle şehirde problem olmaz ancak engebeli yollarda sürtünme kaçınılmaz.

. Lastikleri iyiyse, sizi masraftan kurtarır.

. Boyasını teste sokun. Tavan değişmin olabilir. Komple boyanmışsa iyi.

. Tipo ve Tempra’lar, elektronik oldukları için sorun verebilir, bunu da gözönüne alın.

. Elektronik göstergeyi test etmek isterseniz, kilometre sıfırlama ve yanındaki tuşa beraber basın, kontak açıkken bütün displayler yanar ve testi rahat yapılır.


Yerini Brava’yı bırakan Tipo’nun performansı nasıl

FİAT Tipo’lar ülkemize 1990’larda ve 2000’lerin başında 1.4, 1.6 ve 2.0 motorlu versiyonları ile satıldı. Araçların beygir güçleri ise 78-139 arasında değişiyordu. Tasarımı itibariyle zamanının şık ve nispten sportif aracı olarak yorumlanıyordu. Az sayıda da olsa 3 kapılıları ithal edildi. Tipo, yeni nesil otomobillerle tüketim-performans değerlerinde baş edemedi; ömrünü Avrupa’ya göre oldukça geç doldurdu. Yerini, yine ülkemizde üretilen Fiat Brava’ya bıraktı. Üretiminin son dönemlerinde (1999) 2.0 16v 139’lik motoru ile özel olarak sunulan action modeliyle satıldı....

1999 Model Tipo SLX 1.6. ie MPI

Aracın özelliklerini fazla saymama gerek yok bilmeyen varsa ayrıca anlatabilirim, klima yok voltran sıralı sistem lpg var ve ruhsata işli, arabada boya var ve bir çamurluk değişik bir çamurluğudadoğrultulmak ve boyanmak üzere söküldü başka birşey yok, Sony VCD li mp3 çalar teyp var teyp iadesi ile küçük bir pazarlık payı kalabilir, krom kapı çıtaları, cam çıtaları ve plakalık çıtası var, orjinal app plakalar mevcut plakasını değiştirmek istemezseniz, 111.000 de şu an, 95.000 de yaptırdığım bakımda baskı balata, fren disk ve balataları, triger kayış ve bilyası ile dinamo ve hidrolik kayışları değişti, 108.000 km de 4 amortisör, ön sağ ve sol salıncak, direksiyon rotları, amortisör bilye ve takozları değişti, lastikleri iyi durumda, motorda sorun yok, yedek performans egzos ve açık hava filtreside mevcut, deri koltuk kılıflı, bakımlı masrafsız binici için bir araç yüksek model Focus GHİA HB, Bora veya Golf veya avrupa yeni bir araç ile de takas olabilir,

Tipo nun özellikleri

tempra ve tipo serisi fiatın son kaliteli üretimleri idi. yani bence fiat tempra-tipo serisi ile otomobil üretimini bitirdi. fiat bu arabalardan sonra bi daha otomobil üretimini beceremedi. sonrasında gelen modellerden ne marea ne brava-bravo, ne panda-punto-doblo vs. hiçbiri tempra-tipo serisinin başarısının yakınından bile geçemedi. tempra-tipo serilerinin üretildiği yıllardan sonra otomotiv teknolojisinin gelişme hızı süper bi hıza ulaşırken fiat bu hıza ayak uyduramadı. onun için de tempra-tipo bence hala orta gelir düzeyindeki insanlar için çok başarılı ve kullanışlı otomobiller. bazı parçalarda problem yaşanabiliyor evet ama bunlar hiç de hayati parçalar diil. örneğin bizde 95 model tempra sx-a var. aldığımızda 7-8 bin km'de vfilandı şu an 140 binde. hala da canavar gibi. bulamadığım tek parçası da arka güneş perdeleri. onun dışında hangi parçasını ararsan var. fiyatların da yüksek olduğunu düşünmüyorum. elbette bi tofaşın kuş serisi kadar ucuz olmayabilir ama kuş serisindeki kadar sık aralıklarla da parça değiştirmiyorsunuz. yani fiyatı yüksek olabilir ama parça ömrü de o oranda uzun. sonuçta uzun vade de parçası ucuz arabalarla aynı masrafı yapıyorsunuz. dijital gösterge sıkıntısından bahsedildi. hemen ona da kısa bi değineyim: biz tempra almaya niyetlendiğimiz zaman bu arabalarla ilgili o kadar bilen bilmeyen konuşuyordu ki anlatamam. o dönemleri bilenler bilir. yok efendim yakıt deposu bakalitmiş de kaza anında kırılırmış da yok efendim dijital göstergeler arızalanınca bi daha yapılamazmış da vs.vs. biz de gösterge arızası yaşadık ama 10 yıl içinde 1 defa. onu da kendimiz söküp tamir ettik. yani biraz elektronik bilgisi olan herkesin halledebileceği ufak problemler çıkarıabiliyor o kadar. e tabi millet dijital göstergeleri tutup sanayideki motor ustasına götürünce bi şey anlamıyorlar bu da arızaların giderilemediği yönünde yansıyor piyasaya. aslı yok. sonra sanki analog göstergelerde problem çıkmıyormuş gibi... özetle; samimiyetle söyleyeyim kullandığımız 10 yıl içerisinde o kadar memnun kaldık ki sıfırı üretiliyor olsa gider sıfırını alırdım. tipo ise kasa hafifliğinden dolayı tempraya göre daha seri ve spor bi araba. yani sonuç itibarı ile almak gibi bi niyet varsa kesinlikle tavsiye debileceğim fiatın bence en başarılı üretimlerinden birisi. bi de böyle bu seriyi kötüleyenleri bi görseniz tempra-tipoyu beğenmezler, teknolojisini kötülerler ama gidip doğan-şahine binerler. dineme söven müslüman olsa hesabı. kuş serisi ile bu seri arasında dağlar kadar teknoloji ve üretim kalitesi farkı var. sonsöz : biz de temprayı alırken çok vazgeçirmeye çalıştılar. eğer o gün kulaktan dolma bilgilerle milletin ağzına bakıp iş yapsaydık o kadar zaman doğan'a filan biniyor olurduk. alacaksanız milletin dediğine baakmayın. bi tane bulun, bi test sürüşü yapın ondan sonra karar verin. ama rahatlıkla söyleyeyim fiyatına göre tatminkar özellikler sunuyor. korkmayın. gözünüz arkada kalmaz...

Tempra

Genel Bilgiler
Marka Fiat
Model Tempra 1.6
Üretim Yılı 1990
Ülke
Tasarımcı
Üretim Adedi
Model Kodu
Model Ailesi

Karoser ve Boyutlar
Karoser Tipi 4/5S SAL
Kapı Sayısı 4
Dingil Mesafesi 2540 mm (100 in)
Ön İz Genişliği
Arka İz Genişliği
Uzunluk 4354 mm (171.4 in)
Genişlik 1685 mm (66.3 in)
Yükseklik 1445 mm (56.9 in)
Yerden Yükseklik
Uzunluk / Dingil Mesafesi Oranı 1.71
Ağırlık 1035 kg (2279.7 lb)
Ağırlık Dağılımı (ön/arka)
Yakıt Kapasitesi

Aerodinamik
Hava Sürtünme Katsayısı 0.28
Ön Kesit Alanı
Cx

Motor Özellikleri
Motor Üreticisi Fiat
Motor Yeri Ön
Motor Yerleşimi
Motor Yapısı
Soğutma Türü
Motor Tipi SOHC
Silindir Sayısı ve Yerleşimi S-4
Silindir Başına Subap Sayısı 2 (toplam 8 adet)
Motor Hacmi 1581 cc (96.48 cu in)
Çap 86.4 mm (3.4 in)
Strok 67.46 mm (2.66 in)
Çap / Strok Oranı 1.28
Silindir Başına Düşen Hacim 395.25 cc/silindir (24.12 cu in/silindir)
Krank Ana Yatak Sayısı
Sıkıştırma Oranı 9.2 : 1
Yakıt Besleme Tipi
Hava Besleme Türü Normal
Kompresör Tipi -
İntercooler Türü Yok
Katalitik Konvertör
Maksimum Motor Gücü 86 HP (64.1 kW)
Maksimum Güç Devri 5800 d/d
Maksimum Tork 130 N.m (95.9 lb.ft , 13.3 kg.m)
Maksimum Tork Devri 2900 d/d
Maksimum Güç Devrinde Tork 105.6 N.m (5800 d/d)
Güç / Ağırlık Oranı 83.1 HP/ton (62 W/kg)
Güç / Motor Hacmi Oranı 54.4 HP/litre (40.6 kW/litre)
CO2 Emisyonu
Yakıt Tüketimi

Performans
0 - 80 km/h 8.7 s
0 - 60 mph 12.2 s
0 - 100 km/h
0 - 160 km/h
80 - 120 km/h (son viteste)
0 - 400 m Hızlanma 18.7 s
0 - 1000 m Hızlanma
Son Sürat 179 km/h (111.2 mph)

Şanzıman ve Aktarma
Şanzıman Türü 5M
Son Vites Dişlisi Oranı
Son Dişli Oranı
Aktarma FWD

Kullanım, Yürüyen Aksam ve Frenler
Direksiyon Türü
Direksiyon Turu
Dönüş Çapı
Süspansiyon (ön) I.MS.DW.CS.ARB.
Süspansiyon (arka) I.TA.CS.ARB.
Fren Türü (ön/arka)
Disk Çapı (ön)
Disk Çapı (arka)
Jantlar (ön)
Jantlar (arka)
Lastikler (ön)
Lastikler (arka)

2010 Mercedes-Benz E-Class

1980lerin sonunda, önce performans ve radyosu olan AMG Mercedes resmi bir benz olmuştu, bu teknoloji tabanlı üç kişisel eğitmen-yıldız bir off-the-sergi 300E Sedan, bu masaj V tam 8 (ilk doldurulmuş aldı işaret oldu bir 5,6 litre, daha sonra 6.0) ve yolun bir katalog yetmeyecek-şasi bit ayarlı ve son derece hızlı ve pahalı sonucu "The Hammer adlı.

Onun oyun AMG gerçekten üzerinde. Oysa asıl ayarlama şirketin en büyük tek bir düz çizgi, hantal olarak boyutlu sedans (hızlı ve köşelerinde dengesiz yapı için bilinir) ise, 21. yüzyıl AMG, şimdi resmen Mercedes ve hiper-performans bölünme-Benz, sahip olduğu son olarak tüm sert kenarları uzaklıktadır smoothed tam vücuda supercars dışarı cranking (yani, CLK63 Black Serisi, bu SL63 AMG). 2010 E63 AMG of arrival, tüm yeni E-dayalı ile sınıf Sedan, BMW M5 ve Cadillac CTS-V gibi rakip büyük olasılıkla kapak için acele etme Mayıs

AMG her zaman doğru, ama motor yaptı yeni E63's - Ayrıca SL63 görülen - belki de daha iyi olur. El-built, DOHC, 6.2-litre V-8, bir önceki sürümü döner 6800 devirde 518 kW (şimdi) ama aynı zamanda 12 @-yakıt verimli artış yüzde 11 daha fazla beygir gücü övünme gelen. Tüm bu doğal horsepressure aspirated kendi başına harika bir şey, ama 2010 de Mercedes' Speedshift MCT 7 ile akımlar otomatik hızıdır. Bir "ıslak başlangıç lehine bir geleneksel tork konvertörü yukar Dispensing" diyen MCT manuel mod () sadece 100 Milisaniye olarak vardiya dışı çatlak olabilir debriyaj. Dört kaydırma modları, Spor Plus belki de en etkileyici mevcuttur.


Porsche's çift debriyaj PDK iletimi gibi, Sport Plus upshifts ve downshifts yılında MCT gibi düşüncelerinizi tarafından yönlendirilmelidir. Ve vardiya paddles unut sadece kolu olarak "D. konsol bırakmak" Sonra fren hız ve bir köşede yaklaşıyor ve izle sabit (ve) ve MCT olarak otomatik olarak kısma Çömezler dinlemek ve iki makine silah downshifts ateşler. Harika şeyler. Iletim best-of-de-dünyanın da düz olarak ve şok ücretsiz bir kasaba etrafında vardiya çalıştırmaya. Uzakta tarafından MCT en iyi hareket olsa da, tam kısma upshifts performans. Gaza Stand, the Revs Redline, ve yapı yıldırım geçiş bir "whap eşlik kabul edelim!" egzoz bir E gibi sesler-80 bagajında patlayan seçin.

2009 Hyundai Genesis 3.8

Şimdi olarak, Hyundai Genesis hiçbir giriş gereken bir araba. Nissan GT en bunaltıcı performans-R tarafından Yılın rekabet bizim 2009 Araba, bu büyük arka sürücünüzdeki sedanda Upstaged bütçe alternatif ilk seçim marka için Hyundai's dönüşüm acele yardımcı oldu. A 375-Horsepower V-8-Genesis 4,6 güç kaynağı hakkında yarım ve bir uzun vadeli filo yıllık sınırsız ve şimdiye kadar döner ezici olumlu edilmiştir through. Ama en az parlak, daha az güçlü ve daha az pahalı Genesis 3,8?

Unsurprisingly, bu gibi güzel.

The Genesis 3,8 güçlendiren bir 290 HP, 264-lb-m normal-kurşunsuz-içme 3,8-litre V-6 - kıyasla ise 4,6-litre tau V-8 Genesis 4,6 yılında tam 375 salmak için prim ihtiyaçlarını -- HP ve 333-lb-m ve 17/25 MPG şehir at highway, biraz 18/27 MPG V daha thirstier-6. Bir Aisin altı için şeklindeki yerine 4,6 'kaynaklı kutusuna kombinasyonu ZF ler propels otomatik hızı büyük, sadece 5,9 saniye içinde 3774-lb sedanda 0-60 mil ve çeyreği ile 14,5 saniyede 96,5 mph -- The Genesis 4,6 daha birkaç onda yavaş (0,3 ile 60 ve 0,4 olan çeyreğinde) hızlı veya biraz daha hızlı Audi A4 3.2, Mazda6 GT ve Nissan Maxima diğerleri arasında daha, ve.


60 0 için 119 metre, ancak bu altı metre olan Maxima ve yedi metre çok 4,6 kardeş daha fazla gerekli fren performansı olan Dodge Challenger SRT8 için, karşılaştırılabilir is. Ayrıca respectably bizim ele testleri, the skidpad bir etkileyici 0,89 g (ortalama) aşağı koyarak gerçekleştirilen - ve 4,6 outperforming - ve 27,4 second@0.65 g (ortalama) Resim-sekiz kez, Maxima ve 0,2 arkasında 0,3 sn için 4,6 arkasında.

2010 Ferrari California

California araç Ferrari için ilk dolu: İlk ön motor V-8, direkt enjeksiyon birinci kullanmak, ilk yedi hızlı iletimi, ilk gerçek başla-kontrol sistemi, ilk toparlanabilir Hardtop, ve ilk istifleyerek egzoz. Ama bütün bu ilk Ferrari ve saflık değişmemiştir; sadece kendi aralığı genişlettik korkmayın.

Ön-motor karmakarışık 12s edilmiştir, ama bu ilk ön motor sekiz ve Ferrari ile giriş seviyesi California gerçek supercar sözcüğü her anlamda yapmayı başardı vardır. Doğrudan enjeksiyon ancak Kaliforniya ile kendi motoru mimarisi hisse F430 daha ağır bir kilometre ve emisyonları azaltmak geliştirmek, bu ayarlama £ 14-m ile 29 beygir gücü ve masrafları, 454 kW bir toplam tork artırmak için en iyi duruma yardımcı olur ve £ 357-ft.

Bu Getrag çift debriyaj yedi hızı otomatik manuel şanzıman şey mutlak mükemmellik kısa, dünyanın daha iyi eski tek debriyaj F1 manuel otomatik en güncel Ferraris bulunur. Bu geçiş yapılır hızı her zaman ve İtalyanlar için bir övünme noktası olan nanosaniye yavaş yıllardır noktaya artık temelde sonsuz için azaltılmış var. Ayrıca, boyun-eski F1 şanzıman ile gitmiş neden snapping. Tüm you're sola sürekli bir ivme vardiya arasında tatlı bir-sesi barka eşlik ediyorlar.

Diğer Ferraris "başla-kontrol" sistemlerinin olduğu, ancak bu hızlı lastik bir kaç yüz dolar 'değerinde uzaklıktadır duman bir daha hiçbir şey daha vardı. California gerçek bir başla kontrol sistemi vardır. Peki nasıl çalışır? Döndürün CST çekiş kontrol dışı, fren üzerinde yürüyerek, başlatma düğmesi, bip sesi bekleyin ve sonra da gaz hasır basılmasını. Bir Revs 3000 d / d civarında, fren kalkmak çarptı. Tek ihtiyacım var şimdi bekle ve araba düz işaret et. California yeni iletim, başlatma modunda kurmak, sizin için otomatik upshifts kadar tükenirse gears. Peki o çalışır? Ise çeyrek mil uzaklıktadır 11,9 saniyede 117,4 mph işaretlendiyse Biz 60, 3.5 saniye var. Bu kahrolası bir araç sadece 454 beygir gücü ile 3916 kilo ağırlığında için etkileyici's.

2011Model BMW X1

Son çalışmalar da tüm bunların değerli büyük araç özellikleri ve araç gereç ve vazgeçmek zorunda değilsiniz, yalnızca küçük kendi büyük araçlar - bu kadar vazgeçerek ile iyi Amerikan otomobil alıcı olduğunu gösteriyor. Birkaç automakers daha acutely BMW daha felsefesinin farkındayız. Tabii, BMW hala iş büyük bir yüzde olarak, ama büyük lüks otomobil üreten Mini - onun kaçak bir alt marka - vuran küçük araba piyasasının çok büyük bir payı yakalanan vardır. Daha yakın zamanlarda, Bavyera otomobil üyelik-ABD pazarında 1 Serisi, sadece onun kadar, ve tereyağı 3 Serisi ekmek büyüyen aşağıdaki iki kapılı Coupe slotting düzey getirdi. Ayrıca çok da yeni için BMW's Spor Aktivite Aracı serisinde - tüm yeni 2011 BMW X1 olan ABD yolunda olduğunu - ve küçük - üyesi underpinnings sağlar 1 Serisi övgüde's

İlk konsept şeklinde gösterildiği 2008 Paris Motor Show'da, birincil BMW X1 paketi derece üretim düzenli benzer kalır. Güçlü BMW mevcut X Serisi modaya göre, X1 büyük kardeşler tüm marka görsel mevcut ve oluşturuyor. , Blunt burunlu ön ucu Jutting? Kontrol etmek. Tanınmış arching yan karakter hat? Kontrol etmek. İmza "Hoffmeister kapris" ve D-ayağı? Kontrol etmek. Çift böbrek şeklinde ızgara? Çift kontrol edin.

Yaklaşık 14,5 metre uzunluğunda, 5.8 metre çapında ve 5 metre uzunluğunda, en X1 birkaç inç daha kısa, skinnier ve X3 daha dar - ve şu anda otomobil üreten küçük SAV ölçer. Gerçekte, X1 sadece 1 inç geniş olduğunu, 3 inç uzun ve 4 inç uzun boylu ve 128i daha tam 4 inç bir tekerlek ile uzun kompakt spor araba daha. Söylemeye gerek yok, bu büyük bir araç değildir.

Bu X1 iç düzeni de geçerli BMW tasarım teorisi için de geçerli kalır-yerleştirilmiş kontrolleri ve yüksek kaliteli malzeme. Koltuk, direksiyon, vites kolu, ve büyük ölçüde bu BMW ürünlerinin birçoğunun - kesinlikle herhangi 1 Serisi, 3 Serisi sürücü hemen tanıdık olurdu aynı kalır gösterge tablosu. Elbette, küçük dış boyutları daha az iç mekan ve daha sonra, daha az yük hacmi - segmenti için bir tanımlama noktasına çevirmek. BMW X1 için söylüyor 14,7 kübik-Ayarlanabilir arka seatbacks dik ile kullanılabilir kargo alanı ayakları - karşılaştırma aşkına, bu dört kapılı Volkswagen GTI aynı miktar nedir. Arka koltuklar düz, bu artış için rakam katlanır daha 47,3 kübik-fit kullanılamaz.

2009 Model Acura TSX

Daha güçlü V son giriş-6 modeli ile, bir dört silindirli Acura TSX yerine soru başlar. Sadece şehirde 3 MPG maliyetleri ve karayolu üzerinde, bu iki ekstra silindir ekleme ama verir çok daha fazla güç. Buna değer Öte yandan, bu güç TSX temel fiyat için yaklaşık 6000 $ ekler so?

Rakamlar bir yana, V-6 TSX daha çekici binmek ve sonra tarafından Bozulmuş olan personeli çok uzak dört silindirli araba hayal kırıklığına geldi olduğunu. V-6 Modeli ekstra güç ve beefier lastik bu çok daha eğlenceli bir iş biter ve twisties başlayacak sürücünüze olun.

Bu, ancak, bu dört silindirli araç kötü olduğunu söylemek değildir. Aksine, hala kendisi için iyi bir durumda yapar. Rağmen genişlik ve uzunluk, ilk nesil araç birkaç inç ile büyüyen, bu TSX tek olan 201 HP 2.4L motoru üzgün yeterli değildir gemlemek ağırlığı, 150 lb üzerinde paketlenmiş vardır.

Ancak ekstra ağırlık olarak Revs inşa yetişmeye başlar sağlam bir £ 170 ile dokunun üzerine FT, The TSX hızlı çizgi dışı atlar. 3500 RPM ötesinde, TSX hala hızlı ama hızlanmakta artık gibi. In fact, it is much at all, kenara gürültü çok sayıda gelen oluyor gibi oluşturmadan hissediyorum değildir. Kadar neredeyse Redline bile daha ilginç şeyler alamadım, ancak hiçbir gece ve gün fark ya.
Asıl eğlenceli Honda mükemmel beş otomatik hız bulunan olmaktır. Evet, bazı bir diş eksik, ama iddia olabilir eğer bir çok upshift raketimle ile heyecan küçük alıyorsunuz fark edebilirsiniz tek zamandır. Birçok shift mümkün automatics aksine, hiç vites ile seçmek karıştırmasını's. Tüm çalışma direksiyon üzerinde yapılır. Daha da önemlisi, tüm işleri yapar. Bu TSX sizin vites Redline ve motor her hangi bir şekilde güç ve ilave ağırlık bulunmaması sizin bastırıyor olduğunuz için yardımcı olan yerlerde maksimum performans elde tüm şekilde tutun için mutludur Araç zor.

2010 Model Roush 427R Ford Mustang

Büküm kilit ve egzoz vahşi bir feryat ile erupts. Kapalı garajları, bu korkunç bir patlama olan araç alarmları ve kötü görünüyor kapalı ayarlar. Out of the açılır, onun gürleyen nota başları döner ve kaslar yükseltir.

"Bu" yasal olamaz ilk sanılıyor.

Boşta çok, çok raspy, çok yüksek topaklı olduğunu. Çok sıkıcı bir gırtlaksı kükremek olur guruldamak - üç kısma kalmaktadır. Debriyaja basmak soğuk motoru ve durdurmak için sahil ve egzoz crackles ve sizzles - ham yakıt ses sıcak Metal isabet.

"Ben hapse" olacak bir sonraki sanıyordum, ama bu kötü bir sırıtış ile birlikte gelir.

İşte Roush son oluşturma hakkında bir şeyler unapologetically ballsy, 2010 Roush 427R Mustang olduğunu. Her ne kadar bu son sürümü 427 beygir gücü kimden 427Rs birinci serisi 2007 satılan tarafından söndürüldü gelip daha fazla güç, model üç basamaklı yapar. R ise, istediğini al: Roush, yarış, doğru, tepelerde aday. Bunu rudeboy simgeler söylüyorlar.

Şehir sınırları içinde hiç bir 427R döşeme unut. Kompresörlü 435 beygir gücü ve 400 sterlin-tork altında bir ayak The Roots ile V 4,6-litre üflenir-8, size garanti ediyoruz anlık burnouts ve böyle bir raket, onu ikinci vites bunu yaptığınız zaman, yerel zabıta ve en fazla ışık olacaktır kibarca ellerini görmek istiyorum.

Bu boş abartılı değil. Üç gün 427R Los Angeles kentsel kanyonlara arasında ile geçirdim ve nerede güvenle yüksek mavi çocuklar kimden dikkat çizim olmadan pedalı bırakmak olabilir birkaç yerde buldum. Ben son coasted bir polis vardı bana onun yüksek flaş Sinyaller - ayak olan kısma kapatın. Başka bir yakından bakmak için dönüş U döndürerek yeminli. Herhangi bir merak neden? Sadece boya işi bak. Ford'un fener kırmızı Roush's ters Starsky ve Hutch ağaç ile birlikte daha fazla polis çizer Dunkin ücretsiz-donat Cuma.

2010 Model Jaguar XJ-Series

Jaguar sadece kamu için bir ünlü ile yeni amiral gemisi XJ açıkladı vardır fantezi dolu Londra herkesin favori araba adam - Jay Leno - hosting (Sunum için) aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. Bir ambargo gizlice gözetlemek var bu Aralık ABD kıyıları isabet etmeye ayarlı yeni Jag amiral gemisi, bir Londra of Victoria gördüğünüz varoşlarda bu fotojenik İngilizce manors ve üst kat itibaren saati öncesinde bir bit dönemi parçalı filmleri.

Jaguar sadece kamu için bir ünlü ile yeni amiral gemisi XJ açıkladı vardır fantezi dolu Londra herkesin favori araba adam - Jay Leno - hosting (Sunum için) aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. Bir ambargo gizlice gözetlemek var bu Aralık ABD kıyıları isabet etmeye ayarlı yeni Jag amiral gemisi, bir Londra of Victoria gördüğünüz varoşlarda bu fotojenik İngilizce manors ve üst kat itibaren saati öncesinde bir bit dönemi parçalı filmleri.
Bu da gibi gibi İnsanlar

Bu konum tasarım şefi Ian Callum ve böylece en tartışmalı özelliği, onun piyano-yeni lüks binek otomobili planına görüntülemek olmak için izin düzeltin siyah. Bu piyano siyah neredeyse lüks bir klişe-sedanda gösterge tabloları, bulmak don't dışında ... şimdiye kadar. 2010 Jaguar XJ C bağlayan raylar-ayak arka çeyreğinin diğer kenar pencere için çatıya düzgün bir parça alıyor.

Piyano-siyah olan yalnızca Metalik siyah veya İngiliz Yarış Yeşil boya kadar yakın gösterir, hemen başka bir boya rengi ... gümüş, örneğin üzerinde koruyucu-kaplama düzensiz bir parça gibi duran düzeltin. Bir genel görünümünü nasıl standart panoramik iki panel tepe penceresi ile yan cam bağlanır gösterir. Tartışmalı stil kuyruk ve trunklid olan bu İtalyan Lancia Tez lüks sedanda gibi biraz daha fazla gibi, ancak Jaguar ısrar ediyor sadece kullanılan elde alır uzanır.

Bir daha dik takip geçen yılki hissi olarak 2010 Jaguar XJ burnunu kabul edeceğiz, bu XF. Daha XJ, onu yerine daha resmi görünümlü sedanda aynı boyutunda Açık, dikdörtgen ızgara daha ve kedi çözümlenirse göz headlamps bile sleeker vardır. Rağmen Kuzey Amerika sunulan olan XF olduğu gibi, hiçbir Leaper kukuleta takı, durum size de bir sonrası vinil üst düşünüyorsanız's.

Olarak hemen her araç işletme yeni bu gün bir profilde "Yüzey gerilimi" Chris halhal's "alev surfacing için" saygı öder. While the roofline standart iki panel tepe penceresi, hatta bir "dört kapılı araba" Mercedes' CLS bir deyim olarak-Sınıfı, arka-koltuk tavan boşluğu, önerir oldukça iyi. Bu XJ daha büyük bir araba daha görünüşü. Jaguar katılanlar sedanda's aerodinamik üzerinde, yüksek hızlı istikrar ve düşük rüzgar gürültü ve yakıt verimliliği için çalıştı.

Volvo C30

Her iki yönden olumlu ve olumsuz olan, Volvo C30 yukarıya açılır arka kapı yok Volkswagen GTI olduğunu. Olumlu? Evet, bu, kesinlikle bir P1800ES at gazing daha çarpıcı tasarım takıyor ve arka uç ilham ile boy taillamps ve cam kapak. Bir kırmızı ışık bir C30 arkasında gelin ve söylemek, "Vay, ne güzel görünümlü araç reaktif's." Kuyruk bir GTI ve tepki daha ılık bir - "Oh, bu VW yukarıya açılır arka kapı's." Ayrıca, bir C30 için $ 2825 R-Tasarım paketi (olarak test) yaptı, 18-inç alaşımlar, çatı Spoyleri, gövde kiti ekler ve sportier ön ızgara Dons, bu Arguably the piyasada tarama seksi's. Hatta içinde, küçük Volvo, kendine özgü hareketli merkezi yığını ve R-Design spor pedals ve iki ton deri direksiyon / Flextech sandalye ve dekoratif metal inlays, bir estetik ve ergonomik memnun yer sürüş iş yapma ile -- - tür bir IKEA Showroom olarak birlikte haddeleme gibi.

Ve olumsuz? Yeni başlayanlar için olan Volvo Ghent, Belçika, fabrika, yapılmış olan C30, daha GTI daha pahalı - yaklaşık 700 $ manuel (in $ 24,625 T5 düzeltin) ve yaklaşık $ 850 otomatik ile. Bir R-Tasarım, eklemek neredeyse üç büyük daha fazla - ve (19-20/28 MPG şehir / 21-22/29-31 karşı otoyol) kalitesiz yakıt ekonomisi sağlar. Daha önemli, bu sürücü araba GTI değil ise. VW Oysa bu andan itibaren bir tekerleği çevirmek, Volvo daha numbing olarak eğer Aquavit üzerinde prim yerine kurşunsuz çalışır ilginç olduğunu. Sonuç olarak, direksiyon simidi üzerinden tepkiler ve pedals daha GTI daha, daha az tactilely memnuniyet yaparken dulled vardır.

Ayrıca daha az dragstrip, ancak memnuniyet tarafından hiç bir işe yaramaz demektir. Bizim 3243-kiloluk testi araç olan isteğe bağlı $ 1250 Geartronic beş otomatik hız ile birlikte, 0 60 6,6 saniye ve 15,1 olarak çeyrek mil üzerinden 93,1 mph hızlandırmaktadır. Saygın kere için emin ama fark bu otomatik-GTI olan 6.0 ve düz bunları accomplishes donatılmış daha yavaş 14,6 94,9 at. Ise Volvo'nun bir bahçe-çeşitli tork çevirici birim VW aksine (siz geçiş paddles da), fakat bu GTI's sorun değil verilen bir VW otomatik sorunsuz, ultrafast çift debriyaj tür biridir. Bu Vee-Dub's DSG sadece sportier ise, elbette, Volvo'nun Geartronic daha iyi. Aynen bu C30's) ama kaba görünüyor, litre turbocharged satıriçi-5 VW's 2.0-litre Turbo dört karşı - Volvo's sağlam (227 beygir gücü, £ 236-metre ile 2,5 ve ham olan GTI's silkier ve racier fabrikası ile karşılaştırıldığında için dışarı 200 atları ve £ 207-metre koyar

Subaru Legacy

Subaru Legacy hep biraz garip oldu. Yatay tüm "boksör" motor ve standart karşı kendi özel kullanımı çark sürücü kendi izi dostu vagonlar ve dev kukuleta scoops ve arka kanatlar ile Turbo compacts kadar, farklı bir davulcu ve yenmek için Fuji Heavy Industries rulo gelen araçlar. Gibi otomobil lvar, bu özellikleri bir Subaru bir Subaru yaparlar. Ayrıca ne küçük Japon marka, başarılı kılacak bu geçerli zor zamanlar özellikle sırasında yardımcı oldu demektir. 2009 için, Subaru's yıl tüm automakers gibi yıllık satış, için, fakat sadece az yüzde 1,8 aşağı bulunmaktadır. Toyota at kayıp olduğu (yüzde 40,7) ve Honda (yüzde 41,5), ve neden Subaru ve çerez mağazası bulunan sağlıklı şeker gibi duygu olduğunu görebilirsiniz karşılaştırın. Olarak sonunda rekabetçi performans, yolcu hacmi sunan bir amiral gemisi sedanda kendi tamamen yeni beşinci nesil Legacy, Subaru bile, ve yakıt ekonomisi tatlı duygu olduğunu başlatılması ile.


Sadece uzunluğunda ve yaklaşık 50 kilo gemlemek ağırlığı, 2010 yılında Eski önemli nin öncekinden daha büyük görünmüyor 1,4 inç büyüdü's. Ama, bir tekerlek sayesinde 3,2 inç uzatılmış, genişliği 3,6 inç itti, yükseklik ve bazı zekice paketleme, derin scalloped ön seatbacks dahil 3,2 inç yükseltilmiş, 2010 ek yolcu hacmi ve ilave arka ayak koyma yeri ve 3,9 inç 9.5 kübik fit sahiptir. Beş yetişkin taşıma? Bu yeni Eski oyun. Ayrıca, arka kapı şimdi ek giriş Bagajda 14,7 için 3,3 kübik ayakları şişmiş sahip 15 inç / çıkış alan; sunar; ve 60/40-split arka koltuk düz kıvrım.

Mirasını sağlamak için fark, düzgün, sağlam ve sessiz, mühendisler yüzde 39 daha yüksek güçlü çelik, yeni bir kontrol kol arka süspansiyon ve çerçeveli pencereler dahil. Böylece, bu 2010 en konuşmayan-aşağı, güçlü ve huzurlu tarihine Eski bir. Bu kabul dinamiğine katkıda standart dört tekerlek disk frenler, 16-205/60 Bridgestone Turanzas, hızlı bir 14.5:1 direksiyon oranı ve ön ve arka parçaları ile inç jantlar, sırasıyla 2,7 ve 3,3 inç uzatılmış. Ayrıca, perde hava yastıkları ön yardım, ön tarafı ve yanı sıra iki ile arka kapı yan etkisi, the Legacy, Subaru, her iki IIIHS ve NHTSA üst düzey güvenlik puanlarını kazanacağım tahmin beams

2009 Hyundai Genesis 3.8

Şimdi olarak, Hyundai Genesis hiçbir giriş gereken bir araba. Nissan GT en bunaltıcı performans-R tarafından Yılın rekabet bizim 2009 Araba, bu büyük arka sürücünüzdeki sedanda Upstaged bütçe alternatif ilk seçim marka için Hyundai's dönüşüm acele yardımcı oldu. A 375-Horsepower V-8-Genesis 4,6 güç kaynağı hakkında yarım ve bir uzun vadeli filo yıllık sınırsız ve şimdiye kadar döner ezici olumlu edilmiştir through. Ama en az parlak, daha az güçlü ve daha az pahalı Genesis 3,8?

Unsurprisingly, bu gibi güzel.

The Genesis 3,8 güçlendiren bir 290 HP, 264-lb-m normal-kurşunsuz-içme 3,8-litre V-6 - kıyasla ise 4,6-litre tau V-8 Genesis 4,6 yılında tam 375 salmak için prim ihtiyaçlarını -- HP ve 333-lb-m ve 17/25 MPG şehir at highway, biraz 18/27 MPG V daha thirstier-6. Bir Aisin altı için şeklindeki yerine 4,6 'kaynaklı kutusuna kombinasyonu ZF ler propels otomatik hızı büyük, sadece 5,9 saniye içinde 3774-lb sedanda 0-60 mil ve çeyreği ile 14,5 saniyede 96,5 mph -- The Genesis 4,6 daha birkaç onda yavaş (0,3 ile 60 ve 0,4 olan çeyreğinde) hızlı veya biraz daha hızlı Audi A4 3.2, Mazda6 GT ve Nissan Maxima diğerleri arasında daha, ve.


60 0 için 119 metre, ancak bu altı metre olan Maxima ve yedi metre çok 4,6 kardeş daha fazla gerekli fren performansı olan Dodge Challenger SRT8 için, karşılaştırılabilir is. Ayrıca respectably bizim ele testleri, the skidpad bir etkileyici 0,89 g (ortalama) aşağı koyarak gerçekleştirilen - ve 4,6 outperforming - ve 27,4 second@0.65 g (ortalama) Resim-sekiz kez, Maxima ve 0,2 arkasında 0,3 sn için 4,6 arkasında.

Alfa Romeo 147: Pahalı, Şık ve Dinamik

Alfa Romeo�nun kompakt sınıf modeli 147, teknolojisi, donanımı ve performansıyla 2�inci el otomobil piyasasında iyi bir yer edinmeye çalışıyor.

Tanıtımı 2000 yılında gerçekleştirilen 147 modeli Alfa Romeo'yu kompakt sınıfta temsil ediyor. 145 ve 146 modellerinin yerini alan 147, 2001 yılında Avrupa'da �Yılın Otomobili� ödülünü kazanmış olmasına rağmen, aynı yıl içinde Euro-NCAP tarafından test edilen Alfa 147 üç yıldızlık performans göstermişti. Önden çarpışma testlerinde kötü bir performans çizen 147, ciddi yaralanmalara yol açabileceği uyarısıyla yüksek oranda puan kaybetti. 2004 yılının sonunda düzenlenen Paris Otomobil Fuarı'nda makyajlı görünümüyle karşımıza çıkan Alfa 147, Türkiye�de 3 ve 5 kapılı karoser seçenekleriyle 1.6 litre 120 HP, 2.0 litre 150 HP benzinli motorlarla satılıyor. Selespeed olarak adlandırılan elektro-hidrolik otomatik şanzıman seçeneği sadece 2.0 litrelik versiyonda mevcut. Otomobilin genel işçilik kalitesi rakiplerine oranla biraz daha iyileştirilebilirdi. İç mekân genişliği açısından bakıldığında önde yeterli genişlik sunulmasına karşın arka kısmın dar olduğu görülüyor. Buna karşın koltukların yanal destekleri çok başarılı. Orta konsol ve vites konsolunun etrafında kullanılan metalik kaplamalar yeterli sportiflik hissini yaratıyor. Otomobilin önde görüş problemi bulunmuyor. Arka sütunun kalın tasarlanması geri-çapraz görüşü engelliyor. 292 litrelik bagaj hacmi kompakt sınıf için küçük kalıyor. Ancak arka koltukları yatırarak bu hacmi artırmak mümkün.

Artı:
Standart donanım, sürüş özellikleri, motor performansı
Eksi: Yakıt tüketimi, işçilik kalitesi, iç mekan genişliği

Standart Donanım (Alfa Romeo 147 1.6 Districtive): ABS, EBD, sürücü, yolcu ve yan hava yastıkları, perde hava yastıkları, çekiş kontrol sistemi, MSR, konfor paketi, radyo-Cd çalar, uzaktan kumandalı merkezi kilit, follow-me-home, elektrikli camlar, çift bölgeli otomatik klima, yükseklik ve derinlik ayarlı hidrolik direksiyon, yol bilgisayarı, hız sabitleme sistemi, kol dayama, alüminyum kapı kolları.

Motor Seçenekleri:
Benzinli (Avrupa): 1.4 (90, 103 HP), 1.6 (103, 105, 120 HP), 1.7 (129, 140, 144 HP), 2.0 (150 HP), 3.2 (250 HP).
Benzinli (Türkiye): 1.6 (120 HP), 2.0 (150 HP).
Dizel (Avrupa):
1.9 JTD (105, 110, 115 HP), 1.9 JTD 16V (140, 150 HP), 2.0 TD (90 HP). Dizel (Türkiye): -

Model Bilgileri:
1994: Alfa 145 (3 kapılı) piyasaya sürüldü.
1995: Alfa 146 (5 kapılı) piyasaya sürüldü.
1997: Boxer motor seçenekleri piyasaya sürüldü.
1999: Makyajlandı.
2001: Alfa 147 piyasaya sürüldü.
2005: Makyajlandı.

Arıza İstatistiği: Motor yağının azalması.

* Egzoz sisteminde yer yer paslanma.
* Fren balata ve disklerinde erken aşınma.
* El freni arızası.

Özet:
Alfa 147 etkileyici tasarımı, motor sesi, egzoz homurtusu sürüş keyfini artırıyor olsa da yüksek yakıt tüketimi moralleri bozuyor. Bunun yanı sıra iç mekânı (özellikle arka bölümde) rakiplerine oranla dar olması arka bölüm yolcuları için bir eziyet. Yapılan detaylı inceleme ve testlerde Alfa 147�nin olumlu yanları arasında standart donanımı, sürüş özellikleri ve motor performansı yer alıyor. Yüksek yakıt tüketimi, işçilik kalitesinin yetersizliği, motor yağının azalması, egzoz sisteminde yer yer paslanma izine rastlanması ve fren balata ve disklerinin erken aşınması Alfa 147�nin başlıca olumsuz yanları olarak sıralanabilir. 2�inci elde Alfa 147 sahibi olmak isteyen alıcıların otomobilin kontrol ve/veya bakımını (TOFAŞ) Alfa Romeo yetkili servislerinde yaptırmalarını önemle tavsiye ederim. Acil durumlar için 444 22 55 çağrı merkezini arayabilirsiniz.

Hazırlayan:
Şaban KÖKTÜRK M.A.
skokturk@sakarya.edu.tr

CITROEN TABELAYA 2.1 MİLYON $ YAZDI!

Playstatıon 3 “Grand Tourısmo” için tasarlanan GTbyCITROËN gerçeğe dönüştü.Konsept olarak tanıtılmasının ardından büyük ilgi gören GTbyCITROËN el yakan fiyatı ile de dikkat çekiyor..

Playstation 3 hayranlarının Gran Turismo 5 oyununda kullanabildiği araç oyundan gerçek hayata geçiş yapacak. 2.1 milyon dolarlık satış fiyatı etiketi taşıyacak olan aracın satış rakamlarının nasıl seyredeceğiyse belli değil.

Oyunda hidrojen yakıt hücrelerinden beslenen GTbyCITROËN 646hp güç çıkışına sahipti Ancak gerçek hayatta Citroen GTbyCITROËN ‘de benzinli bir V8 ünite kullanmayı düşünüyor.

İşte Citroen Türkiye’den gelen ayrıntılar…


Citroën, dünyaca ünlü PlayStation 3’ün “Gran Turismo” adlı oyunu için özel olarak tasarlanan sanal otomobil GTbyCITROEN’i gerçeğe dönüştürdü; böylece Dünya’da ilk kez bir oyun için tasarlanan otomobil, üreticisi tarafından hayata geçirildi. Citroën’in “Créative Technologie” imzasını vurgulayan GTbyCITROËN ilk olarak Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılmasının ardından, Haziran ayında Londra sokaklarında görücüye çıktı. Oyunda kullandıkları aracı gerçek olarak karşılarında gören Play Station kullanıcıları süper otomobile büyük ilgi gösterdi.

Gösteri amaçlı olarak sadece 1 adet üretilen GTbyCITROËN; Citroën ve Sony Computer Entertaiment’a ait Polyphony Digital Inc. arasındaki özel ortaklık sonucunda yaratılan “Grand Turismo” adlı PlayStation 3 oyun serisi için özel olarak tasarlandı.

Polyphony Digital Inc. şirketinin Başkanı ve Gran Turismo oyununun tasarımcısı Kazanori Yamauchi, Citroën ile yaptıkları işbirliğini; “ GTbyCITROËN sanal dünya ve gerçek yaşamda otomobil sürmenin, doğru düşünülmüş bir inovatif ortaklık ile nasıl birleştirilebileceğini gösteriyor. Normal şartlarda bizim yaptığımız işlerin dijital dünya ile sınırlı kaldığı düşünülürse; bizim oyun stüdyolarımızda şekil alan GTbyCITROËN’in gerçeğe dönüştüğünü görmek gerçekten çok özel bir deneyim oldu. ” şeklinde açıklıyor.

İlk kez Paris Otomobil Fuarı’nda otomobil tutkunlarının karşısına çıkarak, simülatör aracılığıyla ziyaretçilerinin gerçek bir yarış deneyimi yaşamalarına olanak sağlayan GTbyCITROËN, Haziran ayında da Londra sokaklarında şehir turuna çıkarak meraklı bakışları üzerine çekti. Londra’nın en ünlü meydan ve caddelerinde tur atan süper otomobil büyük ilgi gördü.

İLERİ TEKNOLOJİ VE BENZERSİZ TASARIM

4.96 metre uzunluğunda ve 1. 9 metre yüksekliğindeki GTbyCITROËN, geniş hava girişleri, arka rüzgarlığı, yatay LED tepe lambaları, yukarı doğru açılan kanatlı kapıları ve elmas efekti veren parlak 21’’ alüminyum jantları ile son derece etkileyici bir süper otomobil tasarımına sahip. Kabin iç kaplamasında kullanılan siyah deri, bakır ve çeliğin ileri teknoloji ürünü yarış ekipmanları ile birleştirildiği GTbyCITROËN, rafine bir yarış deneyimi sunuyor.

Pek çok kişinin hayalini kurduğu süper otomobil GTbyCITROËN’in yeni versiyonu Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilenecek.

VOLKSWAGEN'DE 2010 MODELLER SATIŞTA!

Doğuş Otomotiv – VW Binek Araç; ‘Model yılı 2010, Fiyat Yılı 2009’ adlı bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında Passat’tan Golf’e, Jetta’dan Tiguan’a kadar VW modelleri model yılı avantajı sunuluyor.

Doğuş Otomotiv-VW Binek Araç, avantajlı satış kampanyalarına bir yenisini daha ekledi. 31 Temmuz tarihine kadar geçerli ‘Model Yılı 2010, Fiyat Yılı 2009’ kampanyasında, 2010 model VW modelleri, 2009 yılı fiyatlarıyla satın alınabilecek.

Böylece, 2010 model Golf 1.6 102 hp Trendline, 37.800.-TL’den, Jetta 1.6 102 hp Primeline 36.600.-TL’den, Passat 1.6 102 hp Trendline 41.800.-TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

31 Temmuz tarihine kadar geçerli bu kampanyanın haricinde, VW’in Euro ile satılan modellerinde de avantaj devam ediyor; Passat CC, Tiguan, EOS, Scirocco ve Touareg’de döviz kuru 2,04’e sabitleniyor.

X5, X3, X6 ve X1... BMW yeni X1 SUV serisinin ayrıntıları açıkladı.

En küçük X modeli 4.45 metre uzunluğa, 2.76 metre dingil açıklığına, 1.545 metre yüksekliğe sahip; 1.615 kg’lik (AB) ağırlığıyla aynı zamanda en hafif model. Araç spor otomobil özelliğini vurgulamak amacıyla alçak bir arka pencereye sahip olacak şekilde tasarlanmış ve agresif bir ufaklığa göre oldukça geniş çamurluklar barındırıyor. Markanın sembolü olan böbrek şeklindeki ızgara tıpkı 7 Serisi’ndeki gibi çarpıcı ve kaslı bir görünüme sahip. Bu serideki araçlarda standart olarak 17 inçlik alaşım jantlar bulunuyor.

Dış hatlar ve keskin çizgiler yanlarda ve arkalara kadar her tarafta gayet belirgin; buna C sütunundaki “Hofmeister kıvrımı” da dahil. Keskin, sivri uçlara sahip L şeklindeki kuyruk lambaları aracın gerçek bir BMW tasarımı olduğunu vurguluyor.

X1 iç kısımda her bir yolcuya yükseltilmiş bir oturma pozisyonu veriyor, sürücü ise geçmişteki BMW’leri rakiplerinden çok farklı bir görünüme kavuşturmuş "pilot odaklı" gösterge panelinden yararlanıyor. Araca USB bağlantı noktası, CD çalar ve altı Pro Logic 7 HiFi hoparlöre sahip yeni iDrive sistemi monte edilmiş. Arka park kamerası ve/veya Park Mesafesi Kontrolü de seçilebilen opsiyonlar arasında.

Başlangıçta altı model piyasaya çıkacak. Bunlardan yalnızca bir tanesi benzinle çalışıyor, o da X1 xDrive28i. Bu versiyonda 3 litrelik düz altı silindirli, 258 bg ve 310 Nm tork üretebilen bir motor var. Serinin diğer modelleri dizel yakıt ile çalışıyor. En alttaki sDrive18d 143 bg ve 320 Nm tork üretiyor. Bir üst model olan sDrive20d 177 bg ve 350 Nm tork üretiyor. Bu arkadan çekiş araçların her ikisinde de 6 vitesli mekanik bir vites kutusu bulunuyor. Daha güçlü dizel model ise xDrive23d. Bu model 204 bg ve 400 Nm tork üreten 2.0 litrelik çift turbolu bir motora sahip.

Pagani Zonda Cinque Roadster

Pagani’nin Zonda Cinque’nin sürüş zevkini, performansını ve emisyonunu geliştirmek için Zonda Cinque’de kullandığı bütün ağırlık azaltma önlemleri Pagani Zonda Cinque Roadster’de de aynı şekilde kullanılmış. Eksik olan tavanı telafi etmek için Karbon-Titanyum şasi yeniden tasarlanmış.

Ön kaputta depolanan tavanla Cinque deneyimi de iyileşiyor; yolcuların kulaklarının yalnızca santimetrelerce üstündeki devasa hava girişi vasıtasıyla 678 bg’lik Mercedes AMG V12 motora giren havanın müthiş gürültüsüne titanyum egzoz sisteminden gelen sesler eşlik ediyor.

İster Floransa’yı ve İtalyan’nın diğer merkezlerini ziyaret etmek için Toskana’nın tepelerinde rahat bir kır sürüşüne çıkın, ister Nürburgring’te rekor peşinde koşun, sıralı otomatikleştirilmiş vites kutusunun sunduğu farklı sürüş modları ve hem yarış pistinde, hem de tümsekli yollarda banamısın demeyen ayarlanabilir süspansiyonu ile, bu mücevher 1.3 milyon Avro + vergiler gibi devasa bir fiyat etiketine sahip

Horacio Pagani ve ekibi çalışmaları ile Pagani Zonda Cinque Roadster’de sanatla mühendisliğin nasıl bir araya getirilebileceğini bir kere daha gösteriyor.

Teknik Özellikler:
Mercedes Benz AMG motor

Güç: 678 bg

Tork: 780 Nm

Karbon-titanyum monokok

ECU, Çekiş kontrolü, Bosch Engineering yapımı ABS

Seramikle kaplanmış Inconel/titanyum egzoz sistemi

Magnezyum ve titanyum süspansiyonlar

Automac Engineering tarafından otomatikleştirilmiş Cima sıralı vites kutusu (6 vitesli)

Pirelli PZero lastikler, ön 255/35/19, arka 335/30/20

Brembo karbon-seramik frenler, hidrolik servo frenle kendinden havalandırmalı , Büyüklük: ön 380x34 mm, tek parçalı 6 pistonlu kaliper; arka 380x34 mm, tek parçalı 4 pistonlu kaliper

Kuru ağırlık 1,210 kg

Sürüş koşullarında ağırlık dağılımı : Ön %47, arka %53

Hızlanma

0-100 km/s: 3.4 sn

0-200 km/s: 9.6 s

Frenleme

100-0 km/s: 2.1 s

200-0 km/s: 4.3 s

Maksimum yan ivme: 1.45 G (yol lastikleriyle)

300 km/s’de bastırma kuvveti: 750 kg

"Mad Rex" SLK 55

Rex Accelero, SL 65 AMG Black Series'e benzeyen bir SLK 55 AMG'nin nasıl olabileceği sorusuna cevap olarak, ön ve arka çamurlukları yaklaşık altışar santimetre dışa taşıyarak bu geniş gövde kitini yaratı. Ayrıca genişleyen çamurluklarla, yol tutuşunu etkileyen parçaların, otomobillin bir yarış aracı olarak kullanılmasına izin verecek şekilde yerleştirilmelerine olanak da sunulmuş oldu.

Ön siparişleri Eylül ayında alınmaya başlanacak aracın bazı kısımlarına hala ince ayarlar yapılıyor ve son üretim modelinde karbon fiber ön tampon altı kanadı ve difüzer bulunacak.

Bu prototipde geniş lastikler, H&R yaylar ve standart AMG motoru kullanılmış. Araçta SLK 55 AMG Black Series’deki 400 bg’lik motor bulunmasa da, 5.4 litrelik, 367 bg’lik bir V8 motor mevcut. Bu motora California merkezli tuning şirketi bir kompresör ekleyerek, gücü 500 bg’nin üzerine çıkarmayı planlıyor. Gayet mümkün bir artış; efsanevi SL 55 AMG tam olarak aynı motora ve bir kompresöre sahipti ve 500 beygir gücündeydi.

Hennessey Corvette Z700

Amerikan tuning şirketi,Porsche 911'de GT3 RS veya Dodge Viper'da ACR ne ise, Corvette ZR-1'inde de pist odaklı odaklı versiyonun Z700 olduğunu iddia ediyor. 2010 model yılı için 24 adetlik sınırlı bir üretime sahip olacak Z700 ZR1'in LS9 V8 motorunun geliştirilmiş bir versiyonu da dahil olmak üzere bir dizi performans iyileştirmesi içeriyor.

Daha yüksek performanslı kompresör, egzoz ve hava emiş sistemleri aracın 638 beygir gücünden 6400 devir/dakikada 705 beygire ve 3200 devir/dakikada 971 Nm maksimum torka ulaşmasına yardımcı oluyorlar. Otomobil 0'dan 96 km/s'ye sadece 2.9 saniyede erişiyor, 400 metreye ise 10.6 saniyede 216 km/s ile ulaşıyor. Standart 2010 Corvette ZR1'in performans verileri aynı sıra ile 3.4 saniye ve 11.3 saniyede 211 km/s idi.

Bu kadarı yetmiyorsa, Hennessey güç üretimini 775 bg ve 1000 bg gibi müthiş bir değere çıkaran iki güç kiti seçeneği de sunuyor.

Z700'deki ilave modifikasyonlar arasında Hennessey'e göre tekerlek ağırlığını yaklaşık 27 kg azaltan hafif karbon fiber jantlar ve üzerlerinde Michelin Pilot Sport Cup lastikler, düşük bir süspansiyon ve karbon fiber ön kanat ve arka spoiler gibi yeni aerodinamik parçalar var; bu parçaların en az 135 kg ek bastırma kuvveti sağladığı söyleniyor.

Tuning şirketi iç kısımda ZR1'in kabinini hafif karbon fiber koltuklar ve Alcantara direksiyon simidi ve vites koluyla değiştirmiş.

Volvo XC60 R-Deisgn

XC60 R-Design bazı şasi farklılıklarını da içeriyor. Volvo’ya göre, XC60’ın R-Design şasisi standart modelinkine göre daha sıkı, daha güçlü amortisörler ve daha farklı sürüş özellikleri içeriyor, buna karşılık sürüş konforundan çok fazla ödün vermiyor.

İsveçliler XC60 R-Design’da direksiyonun iyileştirildiğini ve aracın daha keskin direksiyon hissine kavuştuğunu söylüyorlar.

Spor paket dış kısımda, kapı aynası yuvaları, mat ipek metal cilalı trimler, alt koruma plakası ve çift krom egzoz çıkışı, ayrıca yeni tasarımlı 18 inçlik, ya da seçenek olarak sunulan 20 inçlik alaşım jantlardan oluşuyor. Bir başka benzersiz özellik de otomobilin gövde renginde alt kısmı (standart modelde burası mat siyah).

XC60 R-Design’ın iç kısmı, spor direksiyon simidinde ve kapı panellerinde alüminyum aksesuarlar ve dairesel desenli farklı bir tasarım içeren orta konsola sahip. Öne çıkan diğer parçalar arasında fırçalanmış alüminyumdan yapılma spor pedallar, iki renkli spor koltuklar ve mavi ibrelere sahip özel gösterge paneli var.

XC60 için yeni R-Design seçenek paketi Eylül’de Frankfurt Otomobil Fuarı’nda resmi olarak tanıtılacak, satışların da o sıralar başlaması bekleniyor.

Geleceğin Kamyoneti CarGo

CarGo benzeri olmayan bir konsept kamyonet. Günümüz şehir trafiği sorunuyla baş etmek için tasarlanmış CarGo sunduğu farklı taşıma seçenekleriyle her tür ufak nakliye ve ulaştırma ihtiyacını karşılamaya aday. Kurye ve taşımacılık şirketlerinin ihtiyaçları ve zaman sorununa ideal bir çözüm olan CarGo'nun taşıma kasası için, şöför ürünlerin özelliklerine göre hemen 3 şekil opsiyonundan birini seçebiliyor. Tek kişilik araç, kompakt mini şehir içi modu, güvenli kasalı değerli eşya taşıma modu, hacimli eşya, kutu, paket taşımak için de pikap modu olarak farklı şekillere girebiliyor. Daha az yakması ve normal taşıma araçlarından daha ufak olması nedeniyle hem park etmek hem de benzin, vergi gibi ödemeleri soeun olmaktan çıkartan CarGo hibrid bir araç olduğu için çevreyi korumaya da katkı sağlıyor.

BMW X1 Bu Yıl Sonu Geliyor

BMW, uzun süredir kamuoyundan saklamaya çalıştığı yeni modeli X1'in resimlerini yayınladı. Yıl sonuna doğru piyasaya çıkması beklenen BMW X1, dört ayrı motor versiyonu ile pazardaki yerini alacak. BMW X1, X5 ve X3'ten sonra X serisinin üçüncü modeli olacak. Ağabeyi X3'ten 110 mm kısa, 600 m dar ve 140 mm daha alçak olan aracın boyutları güncel 3 serisine daha yakın. 4454 mm uzunluğa sahp aracın genişliği de 1798 mm.


Avrupa pazarına dört ayrı motor versiyonu ile girecek olan X1'de motor yelpazesinin en güçlü üyesi 285 beygir güç üreten 3.0 litrelik benzinli motor. 2.0 litrelik dizel motorda ise üç farklı beygir güç üreten versiyon var: 204 beygir, 177 beygir, 143 beygir.

143 beygirlik versiyonun 100 km'de 5.2 litre yakıt tüketmesi hedefleniyor. X3'e göre yüzde 10 daha ucuz olacak X1'in Almanya fiyatı 27 bin 200 eurodan başlayacak. Aracın yıl sonuna doğru piyasaya çıkması bekleniyor.

M7 Serisi Tarih Oldu

M harfinin anlamı otomobil tutkunları tarafından çok iyi bilinir. Bilmeyenler için hatırlatalım. BMW, standart modellerinin yüksek performanslı versiyonlarını üretir. Bu modellere de M ismini ekler. Bu modeller M3, M5, M6 diye sıralanıyor. Son yıllardaysa en büyük dedikodu ailenin amiral gemisi 7 Serisi’nin M versiyonunun üretileceği yönündeydi. Ancak BMW cephesinden M7 modelinin üretilmeyeceğini belirten bir açıklama geldi.

BMW’nin performans bölümünde yönetime Mayıs ayında gelen Kay Segler kendisiyle yapılan röportajda planları arasında M7 olmadığını, dört tekerlekten çekiş sistemli 760’ın henüz istedikleri pazar payına ulaşamadığını belirtti. Ancak uzmanlara göre dünya genelindeki ekonomik sorunlar bu projenin rafa kalkmasına sebep oldu.

Depo Başı 13 TL Zam Geldi

Dün gelen zamlarla, motorlu araç sahipleri ufak çaplı bir şok yaşadılar. Çünkü gelen zam oranı ciddi boyuttaydı. ÖTV benzinin litresinde 20 Kuruş, motorinin litresinde 15 Kuruş, LPG’nin litresinde ise 10 Kuruş arttırılmıştı. ÖTV tutarını arttıran bu zam, vergiden vergi alınan bir ülke olduğumuz için, ÖTV’li tutarın KDV’sini de arttırması nedeniyle akaryakıtın litresine daha da fazla bir tutar olarak yansıdı. Şöyle ki, benzinin litresinde ÖTV tutarına getirilen 20 Kuruşluk artış, pompaya 23 Kuruş olarak yansıdı.



Bu nedenle daha önce 2,92 TL olan 1 litre benzin artık 3,15 TL. Bu da 55 litrelik yakıt deposu bulunan bir otomobilin deposu doldurulduğunda, otomobil sahibinin cebinden 12,65 TL daha fazla çıkması anlamına geliyor.



Zaten akaryakıt pahalılığı konusunda dünya liderlerindendik. Bu zamla beraber, diğer ülkelerle arayı daha da açmış bulunuyoruz. Zammı protesto etmek için birçok sosyal paylaşım sitesinde gruplar kuruluyor. Ama bizce bu protestoyu internette değil, gerçek hayatta uygulamak gerekli. Milyonlarca araç sahibi 3-4 gün boyunca araç kullanmasa, iki yıl önce Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşandığı gibi Hükümet akaryakıt zammını geri çekmek durumunda kalır.



Ama Türkiye’de bu tür demokratik protestoları maalesef göremiyoruz. Göremediğimiz için de her ürüne istenildiği gibi fiyat artışı yapılabiliyor. Ve sonuçta vergisiz fiyatı 1 TL’yi çok az geçen 1 litre benzini, otomobilimize litresi 3,15 TL’den doldurmak zorunda kalıyoruz.



Akaryakıt ürünlerine gelen zam, taşımacılığın çok büyük bir bölümünün karayoluyla gerçekleştirildiği ülkemizde, çok kısa bir süre sonra tüm ürünlere yansıyacaktır. Kısacası bu zam yüzünden yakında elmadan masaya, aynadan ampule, çiçekten televizyona kadar her kalem malın fiyatının artacağını görmek için kahin olmak gerekmiyor.

Nano Güvenlik Testini Geçti

İngiltere’nin ünlü otomotiv dergisi Autocar’ın haberine göre Tata Nano MIRA test merkezinde İngiliz Araç Sertifikasyon Kurumu tarafından çarpışma testine tabi tutuldu. Önden ve yandan çarpışma senaryoları sonucunda otomobilin İngiltere’de satışına onay geldi. Konuyla ilgili konuşan Tata yetkilisi sevindiklerini fakat şaşırmadıklarını açıkladı. Yetkili Hindistan’da benzer çarpışma testlerini Nano’ya uyguladıklarını ve sonuçları bildiklerini belirtti. Bu sonucun ardından Nano’nun Euro-NCAP ve NHTSA’dan da onay alması bekleniyor. Böylece aracın tüm Avrupa’da ve Kuzey Amerika’da satışına başlanabilecek.

Meriva da 1 Milyona Ulaştı

Opel Haberleri2003’ten beri yollarda olan ilk küçük sınıf MPV olan Opel Meriva, GM’nin İspanya-Zaragoza’daki tesislerinde 1 milyonuncu kez bantlardan indi. 1.3 CDTI EcoFlex motorlu olan 1 milyonuncu Meriva, Opel için önemli bir kilometre taşı. Çünkü TÜV tarafından “Best Quality (en iyi kalite)” tanımlamasını alan Meriva’nın, kendi segmentinin en fazla satılan otomobili olduğu belirtiliyor. Pratik koltuk katlama mekanizması FlexSpace ile rakiplerinden ayrılan Meriva, yerini 2010 yılında yerini yeni nesil Meriva’ya bırakacak. 2010 Meriva’da FlexDoor adı verilen sürgülü kapı sistemiyle iniş-binişlerin daha rahat yapılacağı ifade ediliyor.

Avrupada Lider Golf Oldu

Jato Dynamics’in yayınladığı rapora göre, 2009 yılının ilk 6 aylık döneminde Avrupa otomobil pazarında en çok satılan otomobil 286.243 adetle VW Golf oldu. Geçen yıla göre satışlarını yüzde 12.7 oranında arttıran VW Golf’ü, 243.340 adetle Ford Fiesta takip etti. 193.778 adet satılan Peugeot 207 ise ilk 6 aylık süreçte Avrupa’da üçüncü sırada.

Peugeot 308 RCZ geliyor

Peugeot tarafından ticarileştirilmesine karar verilen konsept otomobil 308 RCZ, RCZ adıyla 63. Frankfurt Otomobil Fuarı`nda sergilendikten sonra 2010 yılı İlkbahar aylarında Avrupa pazarlarına sunulacak.

Peugeot`tan yapılan açıklamaya göre, gördüğü ilgi sonrasında, ticarileştirilmesine karar verilen RCZ, 2 yılda geliştirildi.

RCZ ismi, modelin Peugeot ürün gamındaki seçkin ve özel konumunu simgelerken, model, ortada bir veya iki sıfır olan numaralandırma kullanılmayan ilk binek otomobil oldu.

Eylül ayında düzenlenecek 63. Frankfurt Otomobil Fuarında sergilenecek olan RCZ`in 2010 yılı ilkbahar aylarında Avrupa pazarlarına sunulması planlanıyor.

308 RCZ konsept otomobilin, RCZ adı ile ticarileştirilmesi ve hayalden gerçeğe başarıyla geçebilmesi için kararlılık, cesaret ve fazlaca yaratıcılık gerekli olduğu ifade edilirken, tasarımcı ve mühendislerin aracın performansının ve özelliklerinin, dış tasarımının çağrıştırdığı beklentilerle uyumlu olması için bir arada çalıştığı belirtildi.

Otomobil, özellikle zor beğenen ve otomobil keyfi konusunda uzman, modern bir müşteri kitlesine yönelik olarak tasarlandı

Avrupa`da otomobil satışları ilk kez arttı

GÜNÜN MANŞETLERİ
• Turkcell, geleceğin teknolojilerine hazırl...
• Musevi`ye yargı yolu açılıyor
• Mahkemeden sabit hatsız ADSL kararı
• ABD`den şiddet mağdurlarına yeşil ışık
• Jackson`un hayatını değiştiren kaza
• Teşvik sistemi değişti! İşte yeni sistem!
• ÖSS tercih kılavuzu bugün yayınlanıyor
• `Her şey 3 saniyede oldu`
• Kadınların ne istediği sonunda çözüldü
• Münevver`in babasının ifadesi alındı
• Askeri savcılık bir yüzbaşıyı tutukladı
• Osman Paksüt`e eş darbesi
• Tüketicinin güveni arttı
• Jackson intihar mektubu hazırlamış
• İsrail savaş gemileri İran için mi geldi?
• Sigara nerelerde içilemeyecek?
• Seni seviyorum = 416 bin tl
• Sel Karadeniz`i vurdu: 4 ölü
• Rus insan hakları savunucusu öldürüldü
• Düşen İran uçağının karakutusu bulundu
• Ay`daki ilk adım internette
• ABD`den yıllar sonra gelen itiraf
• Sınır tanımayan inek
• Nabucco anlaşmasındaki en ilginç madde
İLİŞKİLİ HABERLER
• Avrupa`da otomobil satışları ilk kez arttı
• Avrupa`da otomobil satışları ilk kez arttı
• Teşvikler işe yaradı, Avrupa`da otomobil s...

Avrupa`da otomobil satışları 14 aydan buyana ilk kez artış gösterdi. Krizle birlikte Avrupa`da gerileyen otomobil satışları, vergi indirimleri ve teşvik paketleriyle haziranda yüzde 2,4 yükseldi. Avrupa Otomobil Üreticileri Birliğinin Malta ve Kıbrıs Rum kesimi dışındaki 25 AB üyesiyle İsviçre, Norveç ve İzlanda`yı kapsayan verilere göre, geçen ay 1 milyon 462 bin otomobil satılırken bunun 427 bini, pazarın yüzde 40 büyüdüğü Almanya`dan geldi. Haziran ayında Avrupa`nın önde gelen diğer pazarlarından Fransa`da yüzde 7 artışla 235 bin, İtalya`da yüzde 12 artışla 209 bin, İngiltere`de yüzde 16 kayıpla 176 bin, İspanya`da yüzde 16 kayıpla 97 bin otomobil satıldı.

2009-07-16 www.ekoayrinti.com http://www.ekoayrinti.com

Teşvikler işe yaradı, Avrupa`da otomobil satışları gaza bastı

Türkiye`nin otomotivdeki ana ihraç pazarı olan Avrupa`da 14 aydır aralıksız gerileyen otomobil satışları ilk kez artış gösterdi. Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği`nin Malta ve Kıbrıs Rum kesimi dışındaki 25 Avrupa Birliği üyesiyle İsviçre, Norveç ve İzlanda`yı kapsayan verilerine göre Haziran ayında otomotiv satışları yüzde 2.4 yükseldi. Artışta vergi indirimleri ve teşvik paketleri etkili oldu.

EN FAZLA ARTIŞ ALMANYA`DA

Haziran ayında 1 milyon 462 bin otomobil satılırken bunun 427 bini, pazarın yüzde 40 büyüdüğü Almanya`dan geldi. Fransa`da yüzde 7 artışla 235 bin, İtalya`da yüzde 12 artışla 209 bin, İngiltere`de yüzde 16 kayıpla 176 bin, İspanya`da yüzde 16 kayıpla 97 bin, Belçika`da yüzde 14 düşüşle 44 bin ve Hollanda`da yüzde 26 düşüşle 36 bin otomobil satıldı. Otomobil satışları geçen ay Letonya`da yüzde 73, Litvanya ve İzlanda`da yüzde 64, Estonya`da yüzde 63, Romanya`da yüzde 61, Macaristan`da yüzde 60, Bulgaristan`da yüzde 44, Danimarka`da yüzde 41, İrlanda`da yüzde 39 ve Finlandiya`da yüzde 35 azaldı. Avrupa`da yılın ilk yarısındaki otomobil satışları ise yüzde 11 daralarak 7 milyon 426 bine indi.

Avrupa`da otomobil satışları 14 aydan buyana ilk kez artış gösterdi.

Otomobil satışlarında, Avrupa hükümetlerinin, eski model otomobillerin trafikten çekilmesi için teşvik sağlaması etkili oldu.

Avrupa`daki otomobil piyasasının canlanması, Türkiye`nin otomotivdeki ana ihraç pazarı olması nedeniyle önem taşıyor.

Yeni hibridli spor otomobil

Honda, CR-Z spor hibrid modelini 2010 yılının şubat ayında Japonya`da satışa sunacak.

Honda`dan yapılan açıklamaya göre, Honda`nın yeni Üst Yöneticisi (CEO) Takanobu Ito, CR-Z spor hibrid modelinin satışına Japonya`da 2010 şubat ayında başlanacağını, modelin Avrupa`daki satış başlangıç tarihinin ise 2009 yılının sonuna doğru açıklanacağını bildirdi.

Honda`nın Entegre Motor Desteği (IMA) adını verdiği hibrid sisteminin ise 2010 yılı bitiminden önce Jazz modelinde de kullanılacağı kaydedildi.

Bu modellerin mevcut Civic Hybrid ve Insight modellerine katılmasıyla Honda`nın, yakıt verimliliği sunan çevreci hibrid model yelpazesini genişleteceği ifade edilirken, Honda`nın orta ve üst segment modellerinde kullanacağı yeni bir hibrid sistem üzerinde de geliştirme çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Tüzün:`Yüzde 15,6 oranında pazar payı ile binek otomobil pazarındaki iddiamızı sürdürüyoruz`

Tüzün, Renault Mais Şube Müdürlüğünde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Adana Şube Müdürlüğünün satış ve sonrası hizmeti ile 3 showroomda kentte 30 yıldır hizmet verdiğini söyledi.

Tüzün, 1968 yılından bu yana, otomotiv sektöründe koşulsuz müşteri memnuniyeti ve artan hizmet kalitesiyle yaratıcılık ilkesini benimsediklerini ifade etti.

2009`un Renault için yeniliklerle dolu bir yıl olduğunu belirten Tüzün, şunları kaydetti:

``Renault`un değişimi yansıtan modelleri Yeni Megane HB Coupe, Laguna Coupe ve yeni tasarımıyla Yeni Clio-Clio Grand Tour tüketicinin büyük ilgisini görüyor. Türkiye`nin her kesiminden binlerce aile, Renault`un yenilikçi çizgisi ile üretiği otomobillerle ve sunduğu hizmetlerle tanışmaya devam ediyor.``

Tüzün, Türkiye`de bu yılın ilk yarısında 189 bin 696 adet binek otomobilin satıldığını belirterek, ``Renault olarak, yine bu dönemde 29 bin 602 adet satış rakamı ile yüzde 15,6 oranında pazar payı elde ederek otomobil pazarında iddiamızı sürdürüyoruz`` diye konuştu.

Tüzün, şöyle devam etti:

``Yılın ilk yarısında 273 bin 357 adet satış gerçekleşen binek ve hafif ticari araç pazarında ise Renault, gerçekleştirdiği 35 bin 807 adetlik satış rakamı ile yüzde 13,1 oranında pazar payı elde etti.

Renault Symbol, 11 bin 806 adet satış rakamı ile 2009 yılının ilk yarısında en çok satan otomobiller arasında 2. sırayı aldı. 11 bin 276 adetlik satış ile Megane Sedan, Symbol`ü 3. olarak takip etti. Türkiye`nin en çok satılan otomobilleri sıralamasında ikinci ve üçüncü sıraları, Türkiye`de üretilen Renault modelleri almaya devam ediyor.``

Tüzün, Adana`nın, Türkiye otomobil pazarında en fazla araç satılan iller arasında 6`ncı sırada olduğunu ifade ederek, bu nedenle Renault Mais için çok önemli bir noktada bulunduğunu vurguladı.

2. el otomobilde kilometreye aldanmayın!

TATİLİN başlamasıyla 2. el otomobillerde hareketlilik arttı. Kilometre göstergesine müdahale edilebilen otomobillerde bazı aşınmışlıklar yol gösterici olabilir.

TATİLİN başlamasıyla 2. el otomobillerde hareketlilik arttı. Kilometre göstergesine müdahale edilebilen otomobillerde bazı aşınmışlıklar yol gösterici olabilir.

Çukurova Üniversitesi(ÇÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Otomotiv Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Aydın, ikinci el otomobil alırken dikkatli davranılması gereken en önemli konulardan birinin, aracın yaptığı kilometre olduğunu söyledi.

Yeni otomobillerde kilometre göstergelerinin genellikle dijital olduğunu hatırlatan Aydın, kısa süreli bir işlemle, rakamların kolayca istenen seviyeye düşürülebildiğini bildirdi.

DEBRİYAJ PEDALI VE DİREKSİYON

Bu işlemle, alıcı yanıltılarak, daha ucuz bedel konulması gereken aracın, yüksek fiyattan satılmasının amaçlandığını anlatan Aydın, şöyle konuştu: `Araçlarda bulunan ve kilometreyi gösteren eprom kiti, bu amaçla kullanılan okuyucular sayesinde kolayca değiştiriliyor. Değiştirilen kilometreyi anlamak neredeyse imkansız.

Öncelikle, araç servis bakımlı ise servisten son bakımdaki kilometresi istenerek kontrol edilebilir. Bunun yanında, kuşkuları ortadan kaldırmak için vites topuzu, debriyaj pedalı ve direksiyon simidi de yol gösterici olabilir. 30-40 bin kilometrede bu donanımlar kolay kolay aşınmaz. Araç bu kilometrede ve bunlar aşınmışsa, büyük ihtimalle kilometre ile oynanmıştır. Aracın yıpranmışlığı da kilometrenin tespiti için belirleyici bir özelliktir. Yapılacak 20-30 kilometrelik bir test sürüşü ile de aracın amortisörleri, fren ve debriyaj balatalarının durumu anlaşılabilir.`

Uzman tarafından yapılacak kontrolün, araç hakkında sağlıklı sonuçları ortaya koyacağını bildiren Aydın, `200-300 liralık bir ekspertiz ücreti için sonuçları pahalı olacak araçları almayın` dedi. Aydın, bazı otomobillerde kilometre saatlerinin 100 binden sonra sıfırladığını da hatırlattı.

KAPORTA KAMUFLAJI

Aydın, kilometre bakımının yanında araçların darbe, boya, lastik kontrollerinin de yapılması gerektiğini anlattı.

Araçta boya olup olmadığının, üzerindeki boya kalınlığından anlaşılabileceğini belirten Aydın, kaportayı incelerken, parçaların montajında kullanılan somunların değişip değişmediğinin kontrol edilmesi, ayrıca çürük yerlerin fiberglas veya macunla kamufle edilmesi olasılığının da dikkate alınmasını istedi.

Aracın çalıntı olup olmadığını anlamak için Aydın, ruhsattaki bilgilerle şase ve motor numaralarının karşılaştırılması konusunda uyardı. (İSTANBUL)

Panamera ailesi genişliyor

Panamera GTS hakkında çok fazla şey bilinmese de, bu modelin Panamera Turbo’nun üstünde yer alması bekliyor. GTS’nin muhtemelen 500 bg civarında güce sahip olması bekleniyor. GTS’nin aynı zamanda Turbo’nun ağır hava süspansiyon sistemi yerine geleneksel sarmal yaylar kullanması sayesinde daha hafif olması da muhtemel.

Autocar’a göre Porsche dizel motorlu bir Panamera da piyasaya sürmeyi düşünüyor. Eğer böyle bir model yapılırsa, büyük ihtimalle ya Cayenne’nin 240 bg’lik, 3.0 litrelik V6’sını, ya da Audi A8’in 322 bg’lik, 4.2 litrelik V8’nin modifiye edilmiş bir versiyonunu kullanacaktır.

Pagani Zonda Cinque Roadster

Pagani’nin Zonda Cinque’nin sürüş zevkini, performansını ve emisyonunu geliştirmek için Zonda Cinque’de kullandığı bütün ağırlık azaltma önlemleri Pagani Zonda Cinque Roadster’de de aynı şekilde kullanılmış. Eksik olan tavanı telafi etmek için Karbon-Titanyum şasi yeniden tasarlanmış.

Ön kaputta depolanan tavanla Cinque deneyimi de iyileşiyor; yolcuların kulaklarının yalnızca santimetrelerce üstündeki devasa hava girişi vasıtasıyla 678 bg’lik Mercedes AMG V12 motora giren havanın müthiş gürültüsüne titanyum egzoz sisteminden gelen sesler eşlik ediyor.

İster Floransa’yı ve İtalyan’nın diğer merkezlerini ziyaret etmek için Toskana’nın tepelerinde rahat bir kır sürüşüne çıkın, ister Nürburgring’te rekor peşinde koşun, sıralı otomatikleştirilmiş vites kutusunun sunduğu farklı sürüş modları ve hem yarış pistinde, hem de tümsekli yollarda banamısın demeyen ayarlanabilir süspansiyonu ile, bu mücevher 1.3 milyon Avro + vergiler gibi devasa bir fiyat etiketine sahip.

SPORTEC SPR1 T80

SPR1 T80 Porsche 997 üzerine kurulmuş olsa da, iki otomobil yarıştırıldığı takdirde devasa arka kanada sahip T80 kesinlikle fabrika çıkışı otomobile fark atacaktır. SPORTEC, 3.6 litrelik çift turbolu boksör tip altı silindirli motoru modifiye etmiş ve yaklaşık 858 bg gibi müthiş bir gücü yakalamış. Maksimum tork 4800 devir/dk.’da 870 Nm ve 6 vitesli mekanik vites kutusu vasıtasıyla dört tekerleğe birden dağıtılıyor.

Kilitli diferansiyel içeren kalkış kontrol sistemi tam olarak kullanıldığı zaman otomobil 0’dan 100 km/s’ye tam 3 saniyede çıkabiliyor ve 300 km/s’ye yalnızca 18.9 saniyede erişebiliyor. Azami hızı da 380 km/s’den fazla. Bu performans ölçümleri, Google Earth'den bakıldığında kocaman bir halka şeklinde gözüken, İtalya’daki Nardo pistinde elde edildi.

Aracın dışındaki farklılıklar 20 inçlik alaşım jantları (önde 255/30R20, arkada 345/25/ZR20 lastikler), karbon fiber arka kanadı ve yolda kullanılması yasak olan, motor sporlarına yönelik bir egzoz sistemini içeriyor.

Kabinde ise hem biraz konfor hemde yarış otomobillerinden alıntılar var; elektrikli pencereler, uzaktan kumandalı merkezi kilit, ısıtmalı arka cam, güvenlik koruma kafesi içindeki çıkarılabilir arka çapraz bağlantı, spor koltuklar ve tamamen Deri/Alcantara ile kaplı iç yüzeyler. Firma fazlasını isteyenler için uydu navigasyon sistemi, çok işlevli bir direksiyon simidi, hi-fi ses sistemi, klima ve tamamen özelleştirilebilen iç kısım sunuyor. Otomobile seçilen pakete bağlı olarak aktif süspansiyon ve ayarlanabilir arka spoiler da eklenebiliyor.

‘Yeni otomobil markası yarattım’ diyen tarzan aklını kaybetmiştir

Bayraktar, bugün dünyada 50 milyon aracın satıldığını, üretim kapasitesinin ise 60 milyonun üstünde olduğunu belirterek, “10 milyondan fazla kapasite fazlalığı var. Bugün sadece Çin ve Hindistan’ın sahip oldukları potansiyele bağlı olarak yeni marka yaratma şansı olabilir. Günak’ın aracı ise güzel ama niş bir model” diye konuştu.

Bayraktar, şunları söyledi: “Son dönemde Türkiye’de çevrecilik adına elektrikli araçlar üzerinde çok duruluyor. Teşvikler bekleniyor. Ama çevrecilik sadece elektrikli araçlar anlamına gelmiyor. Bugün Türkiye’de araçların yaş ortalaması 12’in üzerinde. 20 yaş üzeri kamyonlar zehir saçıyor. Hükümet doğru bir kararla sigara içmeyi tamamen yasaklıyor ama zehir saçan araçlar trafikte kalmaya devam ediyor. Bu noktada Günak’ın tasarladığı aracın peşinden koşulacağına hurda kanunu bir an önce çıkartılmalı. Hurda araçların trafikten çekilmesiyle hem çevre korunur hem otomotiv sektörü büyür.”

Krizle duvara çarptık

Krizde ölü sayısının belli olduğunu ama hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Bayraktar, şöyle konuştu “Bugün herkes krizi en az hasarla atlatmaya, zararı minimize etmeye çalışıyor. Bu dönemde zarar edeceğimiz ortada. Ne kadar az zararla atlatırsak bizim için o kadar iyi olur. Bayraktar Holding olarak geçtiğimiz yıl 500 milyon dolar ciro elde ettik. Bu rakam 2007’de 600 milyon dolardı. Bu yıl hem ciroda hem de otomobil satışlarında yüzde 15’lik küçülme öngörüyoruz. Bu küçülme Citroen’de yüzde


10-15, Subaru’da ise yüzde 30’u bulacak.”

Ticari araç radarı açık

Bayraktar Holding, temsilcisi oldukları otomobil markaları Fransız Citroen ve Japon Subaru’dan sonra geçen yıl Çinli Great Wall ve mart ayında Japon Infiniti’yi de bünyesine kattı. Mustafa Bayraktar, “Citroen’in hafif ticari modelleri var ama daha büyük ticari araçlarda eksiğiz. Bu alanda bir markanın temsilciğini almak için radarlarımız açık. Bazı temaslarımız var” dedi. Ege Endüstri ve Ege Fren’in ticari araçlar için dingil, diferansiyel ve fren ürettiğini hatırlatan Bayraktar, “Distribütörlüğünü alacağımız ticari araç markası eğer isterse biz rahatlıkla Türkiye’de araç da üretibiliriz” diye konuştu.

Kriz yüzünden Infiniti 7-8 ay rötarlı geldi

INFINITI markasıyla ağustostan itibaren Türkiye’de satışa başlayacaklarını kaydeden Mustafa Bayraktar, “FX, EX, C sport başta olmak üzere ilk etapta 4 modelinin satışına başlıyoruz. Hedefimiz bu yıl 40-50 Infiniti satmak. Aslında kriz yüzünden Infiniti’ni satışını 7-8 ay erteledik. Kriz döneminde 2 milyon dolar yatırımla üç farklı showroom ve servis yatırımı yaptık. İstinye’ye gelenler 3 markamızı da görebilecek” dedi.

Ceza Puanı Uygulaması

Karayolları Trafik Kanunun suç saydığı bir fiilden dolayı haklarında ceza uygulanan sürücülere, aldıkları her ceza için esasları yönetmelikte belirlenen ceza puanları verilir. Trafik suçunun işlendiği tarihten geriye doğru bir yıl içinde toplam 100 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri (2) ay süre ile geri alınır ve eğitime tabi tutulurlar.

Aynı yıl içinde ikinci defa (100) puanı dolduran sürücülerin sürücü belgeleri (4) ay süre ile geri alınarak psiko-teknik değerlendirmeye ve psikiyatri uzmanının muayenesine tabi tutulurlar. Muayene sonucunda sürücülük yapmasına engel hali bulunmayanların belgeleri, süresi sonunda iade edilir. Bir yıl içinde üç defa (100) ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri süresiz olarak iptal edilir. Ölümle sonuçlanan trafik kazalarına asli kusurlu olarak sebebiyet veren sürücülerin sürücü belgeleri ise (1) yıl süre ile geri alınır.

Sürücü belgeleri geri alınan sürücüler, Sürücü belgesine el koyan Trafik birimine veya en yakın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne alıkoyma süresinin bitiminde dilekçe ile başvurarak sürücü belgelerini geri alabilirler.
www.takasta.com

ÜLKEMİZDE YASAL ALKOL SINIRI

Ülkemizde ticari araç sürücüleri ve kamu hizmetinde çalışan sürücülerin alkollü olarak trafiğe çıkmaları tümüyle yasaklanmış, diğer sürücüler içinse yasal sınır olarak bir litre kanda yarım gram alkole eşit olan, 0.50 Promil belirlenmiştir. Bu halk arasında yanlış bir biçimde yüzde elli alkollü olmak diye ifade edilmekte, hatta bunun mümkün olduğu sanılmaktadır. Bu tümüyle yanlış bir bilgidir. Bu yanlışlık genellikle promil değerinin nasıl hesaplandığının iyi bilinmemesinden kaynaklanmaktadır.

Promil hesabında alkolün ağırlığı, kanın ise hacmi dikkate alınarak bir orantı kurulur. Örneğin 0.50 promil 100 mililitre kanda 50 miligram alkol bulunduğunu gösterir ve buradan gidilerek, 50:100=0.50 promil kabul edilir. Ağırlığı hacme oranlamak matematiksel olarak çok mantıklı değilse de, karmaşık ve çok küçük sayılarla uğraşmak zorunda bırakmadığı için tercih edilen bir ifade biçimidir. Eğer hacim oranları dikkate alınacak olursa, 0.50 promilin gerçekte kanda %0.025 oranında alkole eşit olduğu (on binde 2.5 !) görülür. İnsan vücudu yüzde elli alkol oranı bir yana, %0.5 oranında alkole bile (binde 5 ya da bir litre kanda 4 gram alkol bulunması) tolerans göstermekte çok zorlanır, hatta bu düzeydeki kan-alkol oranı pek çok kişide ölüme yol açar.

ŞEHİR İÇİ ve ŞEHİR DIŞI HIZ LİMİTLERİ

ARAÇ CİNSİ Şehir İçi Şehir Dışı Otoyol
Otomobil 50 Km/s 90 Km/s 120 Km/s
Otobüs 50 Km/s 80 Km/s 100 Km/s
Minibüs, Kamyon, Kamyonet 50 Km/s 80 Km/s 90 Km/s
Arazi Taşıtı, Motosiklet 50 Km/s 70 Km/s 80 Km/s
Tehlikeli madde taşıyan ve Özel izin belgeli araçlar 30 Km/s 50 Km/s 60 Km/s
Motorlu ve motorsuz bisikletler 30 Km/s 50 Km/s -
Lastik tek. Traktör, arızalı aracı Çeken araçlar ve iş makineleri 20 Km/s 20 Km/s -

Otomobil Devir İşlemleri

ARAÇ ŞİRKET ADINA KAYITLI İSE AYRICA AŞAĞIDAKİ BELGELERDE EKLENECEKTİR.

* Sicil Tasdiknamesi
* İmza sirküleri
* Sirket yetkilisi veya vekili



ARAÇ DEVİR İŞLEMLERİNDE İSTENİLEN BELGELER

* Noter Satış Senedi
* Taşıtlar Vergi Dairesinden borcu yoktur yazısı
* Trafik Sigortası Poliçesi
* Trafik ve Tescil Belegeleri
* Nüfus Cüzdanı, sürücü belgesi asli veya Noter tasdikli örneği.
* Vergi Numarası (Alıcının)
* Plakalar TR. rumuzlu değil ise plakalar değişecek
* Vekalet (Kişi işlemi kendisi takip ediyorsa vekalet gerekmez)



Not: Tescilli araçları satın veya devir alanlar gerekli belgeleri sağlayarak ilgili Tescil Kuruluşunda 1 ay içinde adlarına Tescil Belgesi almak zorundadırlar

ARAÇ ŞİRKET ADINA KAYITLI İSE AYRICA AŞAĞIDAKİ BELGELERDE EKLENECEKTİR.

* Sicil Tasdiknamesi
* İmza sirküleri
* Sirket yetkilisi veya vekili